Captură uriaşă de ţigări de contrabandă. Un bărbat a fost prins în flagrant

Captură uriaşă de ţigări de contrabandă. Un bărbat a fost prins în flagrant
Poliţiştii clujeni au pus în mişcare urmărirea penală faţă de doi bărbaţi cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări. Unul dintre ei a fost prins în flagrant.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, în cursul zilei de luni a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva a doi bărbaţi de 29, respectiv de 39 de ani, care au cauzat, prin neplata accizei la ţigări, un prejudiu de peste 16.000 de lei.

"În fapt, în urma investigaţiilor efectuate şi a informaţiilor obţinute, poliţiştii au oprit, în trafic, un conducător auto de 39 de ani, din Cluj-Napoca, care transporta un colet în care erau circa 36.500 de ţigări. Din cercetări a reieşit faptul că produsele supuse accizării sunt susceptibile a proveni din contrabandă şi ar fi fost preluate de la un bărbat de 29 de ani, din judeţul Suceava", au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 privind Codul vamal.

 

Comenteaza