Capturi gigant în Lacul Gheorgheni. S-au prins şi peşti de 35 de kilograme VIDEO

Capturi gigant în Lacul Gheorgheni. S-au prins şi peşti de 35 de kilograme VIDEO
Crap de 11 kilograme, novac de 18 kilograme, fitofag de 13 kilograme: acestea sunt doar câteva din capturile gigant pescuite, în perioada 2008 - 2012, de un clujean din Lacul 3 Gheorgheni. Bărbatul a postat drept dovadă un clip cu "trofeele" pe site-ul de videosharing YouTube.

Crapul de 11 kilograme a fost prins la sfârşitul lunii noiembrie.

Andrei Pop, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi (AJPS) Cluj, a spus pentru ziuadecj.ro că cea mai mare captură din Lacul 3 Gheorgheni a fost un somn de 35 de kilograme. Peştele a fost eliberat ulterior în apă.

Preşedintele AJPS mai spune că Lacul 3 este populat cu caras, crap, şalău, ştiucă şi somn, în timp ce în Lacul 1 se găseşte doar caras. Totuşi, pescuitul pe Lacul 1 este interzis din cauza infestării apei.

"Din aceste lacuri pot pescui doar membrii asociaţiei noastre, noi facem periodic populări. Din păcate nu avem pază pentru a împiedica braconajul sau infestarea apei aşa că, suntem nevoiţi să organizăm controale dese cu echipe de jandarmi. Braconajul este cu atât mai periculos cu cât Lacul 1 Gheorgheni are o situaţie aparte. Apa este infestată din cauza unui racord greşit la un bloc din zonă. De aceea au murit mulţi peşti foarte mari acum câţiva ani. În prezent, în lac mai sunt câţiva caraşi care nu se mai dezvoltă pentru că nu au ce mânca. Acolo nu facem populări deoarece putem fi pasibili de otrăvire publică", mai spune Andrei Pop. 

Pescuitul nocturn este interzis.

 

 

Etichete
Comenteaza