Cardinalul Angelo Scola a oficiat slujba de liturghie la catedrala din Piaţa Unirii VIDEO

Cardinalul Angelo Scola a oficiat slujba de liturghie la catedrala din Piaţa Unirii VIDEO
Catedrala Sfântul Mihail s-a umplut în această dimineaţă la slujba de liturghie condusă de cardinalul Angelo Scola, arhiepiscop de Milano. La slujba au participat la un loc romano-catolici, greco-catolici, reformaţi şi ortodocşi. Cardinalul Angelo Scola s-a declarat impresionat de prezenţa numeroasă şi a spus că acesta este un semn bun pentru creştinism

Liturghia a început la ora 9 cu câteva cuvinte adresate de cardinalul Angelo Scola credincioşilor. Slujba a fost oficiată în limba latină, iar mesajele cardinalului au fost traduse în română şi maghiară. Circa 300 de oameni au fost prezenţi în catedrală, atât catolici cât şi ortodocşi. Cardinalul italian a fost impresionat de numărul mare de credincioşi.

"Am rămas azi profund impresionat să vad o participare aşa numeroasă într-o zi lucrătoare. Este un semn bun pentru prezentul şi viitorul bisericii catolice, romano şi greco catolică, dar şi ortodoxă şi pentru toate confesiunile creştine", a spus Angelo Scola.

La slujbă au participat înalte feţe bisericeşti din Cluj. Spre seară, cardinalul Angelo Scola va vizita Catedrala Greco-Catolică din Piaţa Cipariu, aflată în constucţie.

 

Comenteaza