Cârstoiu: Şerban Huidu ar putea fi adus la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti

Cârstoiu: Şerban Huidu ar putea fi adus la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti
Realizatorul TV Şerban Huidu şi soţia lui vor fi aduşi, astăzi, de la Spitalul Judeţean Braşov în Capitală, cel mai probabil la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, a declarat pentru Mediafax managerul unităţii medicale bucureştene, Cătălin Cârstoiu.

 

Medicul Cătălin Cârstoiu a spus că a fost contactat încă de duminică seara de medicii braşoveni cu privire la transferul lui Şerban Huidu, a soţiei lui şi a bonei copiilor acestora.

"Am vorbit încă de aseară cu medicii braşoveni şi am căzut de acord că pentru pacienţi ar fi mai bine să fie transferaţi în Bucureşti, fiind mai aproape de casă şi cunoscând echipa medicală de la SUUB", a precizat Cătălin Cârstoiu.

El a mai spus că soţia lui Şerban Huidu şi bona ar putea fi internate în Clinica de ortodie a SUUB.

Managerul SUUB a precizat că până la această oră nu a fost informat dacă o ambulanţă a plecat cu cei trei de la Braşov spre Bucureşti.

Surse medicale declarau anterior că realizatorul TV Şerban Huidu, care a provocat, duminică, un accident soldat cu trei morţi a cerut transferarea de la Spitalul Judeţean Braşov, unde este internat, la o unitate medicală din Capitală.

Până în prezent, conducerea Spitalului Judeţean Braşov nu a făcut nicio declaraţie oficială referitoare la starea lui Huidu şi la durata spitalizării acestuia. Singurele declaraţii ale medicilor legate de Şerban Huidu au fost făcute duminică.

Atunci, directorul SMURD Braşov, Cristina Vecerdi, spunea că Huidu a suferit un traumatism cranian minor, fără pierderea memoriei şi i-a fost făcut un exemen tomograf. Ea afirma că s-a luat decizia ca Huidu să rămână spitalizat dat fiind protocolul spitalului, care prevede ţinerea sub supraveghere în cazul pacienţilor cu antecedente neurologice.

Până în prezet, nici Huidu nu a făcut nicio declaraţie anchetatorilor, reprezentanţii Parchetului şi ai Poliţiei Braşov anunţând, luni dimineaţă, că acesta va fi audiat atunci când medicii vor decide că este apt, iar starea de sănătate i-o va permite. Până în prezent, "nu s-a stabilit medical acest lucru", a declarat prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov.

Potrivit unor surse medicale, Şerban Huidu a fost internat într-o rezervă a unităţii medicale, la Secţia de neurologie a Spitalului Judeţean Braşov. La această unitate medicală a fost internată şi soţia sa, la Secţia de ortopedie, după ce a suferit o contuzie la gleznă şi contuzii toracice.

Anchetatorii vor verifica dacă realizatorul TV Şerban Huidu, care a provocat un accident soldat cu trei morţi, avea sau nu dreptul de a conduce, date fiind problemele medicale pe care le-a avut, a anunţat, luni, prim-procurorul Carmina Reit.

Prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov a declarat, într-o conferinţă de presă, că în cazul accidentului provocat de realizatorul TV Poliţia face cercetări sub supravegherea unui procuror, iar, dincolo de calitatea publică a lui Huidu, acest dosar va fi tratat potrivit gravităţii faptei comise şi va fi cercetat la fel ca şi alte dosare.

Ea a spus că, date fiind speculaţiile privind problemele medicale ale lui Huidu, se va verifica dacă acesta avea sau nu dreptul de a conduce. În acest sens, vor fi verificate toate documentele medicale, inclusiv modul în care au fost eliberate acestea.

De asemenea, vor fi făcute şi o serie de expertize privind starea tehnică a maşinilor implicate în accident.

Prim-procurorul Carmina Reit a mai spus că nu există niciun fel de "element de infracţiune intenţionată" în cazul lui Şerban Huidu, astfel că nu se pune problema, deocamdată, să fie luată o măsură privativă sau neprivativă de libertate.

Întrebată dacă la acest moment Şerban Huidu este audiat la Spitalul Judeţean Braşov, unde este internat în continuare, Reit a spus că niciun procuror nu se află la unitatea medicală pentru a-l audia pe Huidu, subliniind că dosarul este în cercetări la Poliţie.

Prim-procurorul Carmina Reit a mai spus că dacă se constată necesară audierea lui Huidu la Parchet va fi emisă o citaţie pentru a se prezenta, însă a reafirmat că dosarul este în instrumentarea Poliţiei, iar în prezent procurorul doar supraveghează.

Reit a mai afirmat că Şerban Huidu este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi opt ani de închisoare.

Realizatorul TV Şerban Huidu a provocat, duminică, în jurul orei 11.55, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus, un accident după ce a pătruns cu maşina pe contrasens, pe un carosabil umed, în condiţiile în care ningea, şi a lovit un autoturism Dacia Logan în care se aflau trei persoane.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa şi şoferul Daciei - Ştefan Lungu Balogh, de 65 de ani - şi Magda Drăghici, de 54 de ani, aflată în dreapta şoferului. Cele două persoane erau din municipiul Braşov. Şoferul Daciei a murit pe loc, iar femeia a murit la scurt timp.

De asemenea, un bărbat de 57 de ani, Ion Garbiş, din municipiul Braşov, care se afla tot în autoturismul Dacia Logan izbit de maşina lui Huidu, pe contrasens, a fost grav rănit, fiind internat în comă indusă la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Braşov, după ce a suferit traumatisme toracice şi craniene, având şi o hemoragie internă. Luni dimineaţă, bărbatul a murit.

Şerban Huidu se afla la volanul unui autoturism de teren Mercedes şi circula dinspre Capitală spre Braşov. El se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora. În urma accidentului, toţi cinci au fost duşi la spital, duminică seară fiind externaţi copiii.

Comenteaza