"Cărţi vii" la mall-ul din Gheorgheni. Vezi cu cine poţi sta de vorbă

Vorbiţi cu "cărţile vii", într-un eveniment organizat de Centrul de Voluntariat din Cluj-Napoca, "Biblioteca vie", despre care voluntarii spun că este unul "unic".


">

"Cu fiecare pagină vei înțelege cine sunt cu adevărat voluntarii, cât de diferiți sunt ca persoane și cât de prețioase lucruri au de oferit, indiferent dacă lucrează în spitale, la căpătâiul semenilor noștri care agonizează, pe șantiere, construind case pentru oamenii cu posibilități materiale reduse sau la evenimentele culturale din oraș", arată Alex Ursa, coordonatorul proiectului.

„Biblioteca vie" va fi deschisă astăzi de la ora 15 până la ora 20, la parterul complexului comercial Iulius Mall. "Cărţile" sunt voluntari: unul nevăzător, un altul care lucrează cu persoane bolnave în stadiul terminal, un voluntar de etnie rromă, un altul în vârstă de 80 de ani, unul de 8 ani şi alţii. Toţi sunt disponibili pentru clujenii care doresc să afle amănunte despre viaţa lor.

"Biblioteca Vie" functionează ca o bibliotecă obișnuită: cititorii vin și împrumută "cărți" pentru o perioadă limitată de timp: 30 minute. Există, insă, două aspecte importante: cărțile sunt ființe umane și intră într-un dialog personal cu cititorul", mai explică Ursa.

 

Comenteaza