Cartier de zeci de mii de locuitori, fără şcoli, grădiniţe sau spaţii de joacă VIDEO

Cartier de zeci de mii de locuitori, fără şcoli, grădiniţe sau spaţii de joacă VIDEO
Cartier de zeci de mii de locuitori, dar fără şcoli, grădiniţe sau spaţii de joacă pentru copii.

Denumit Pipera Clujului, noul cartier Bună Ziua s-a dezvoltat haotic. Pe fiecare petic de pământ disponibil s-au construit blocuri sau vile, însă niciun spaţiu de joacă sau vreo grădiniţă. Asta în condiţiile în care majoritatea locuitorilor sunt tineri, iar mulţi dintre ei au copii mici. Primăria spune că nu deţine niciun teren în zonă, iar investitorii nu pot fi obligaţi să construiască grădiniţe sau locuri de joacă.

Mămicile din zona străzii Bună Ziua se plâng că în fiecare zi trebuie să meargă kilometri pentru a se juca cu copiii lor într-un spaţiu special amenajat. Ele solicită autorităţilor să construiască atât locuri de joacă cât şi grădiniţe şi şcoli.

"Avand in vedere ca toate terenurile de pe lungimea strazii buna ziua si a strazilor adiacente sunt proprietati private si nu avem nicio propunere din partea unui proprietar de a dona teren catre CL in vederea edificarii unei scoli, astfel ca copiii de pe strazile respective sunt arondati scolilor existente in cele mai apropiate zone ale orasului", a menţionat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Numeroşii constructori care au ridicat blocuri în zona Bună Ziua au prezentat în proiecte spaţii de joacă, dar până acum niciunul nu a realizat aşa ceva. Reprezentanţii celui mai mare ansamblu rezidenţail din zonă, din care s-au construit trei blocuri până acum, spun că urmează să amenajeze spaţiu de joacă la finalizarea ansamblului care va avea şapte blocuri.

"Este prevazut in proiect un spatiu de joaca. este prevazut de asemenea spatiu destinat invatamantului. pentru asta am inceput discutii de principiu cu primaria si la momentul la care vor fi fonduri, se vor construi", a specificat Georgiana Man, responsabil de comunicare al unei agenţii imobiliare clujene.

Cu toate că străile asfaltate şi iluinatul sunt rarităţi in zonă, potrivit sitului imobiliare.ro, preturile aparamentelor cu doua camere in cartierul Buna Ziua variază de la 40.000 la 60.000 de euro, iar la cele cu trei camere de la 70.000 la 90.000 de euro.

Alin GOLBAN - Realitatea TV Cluj

 

Comenteaza