Casa unui clujean, izolată cu bani strânşi pe Internet

Casa unui clujean, izolată cu bani strânşi pe Internet
Casa unui clujean bolnav de distrofie musculară, care locuieşte în comuna Bogata, va fi izolată termic de un grup de voluntari, mobilizaţi de un blogger clujean.

Bloggerul clujean Radu Băzăvan spune că a citit despre Zoltan Egyed pe Internet şi a fost impresionat de viaţa grea pe care o are acesta din urmă, mai ales având în vedere că aceasta este şi imobilizat într-un scaun cu rotile.

“Zolty este un om simplu pe care se pare că nu prea-l iubesc zeii", scrie Băzăvan pe blog. "Şi pe care mi ţi l-au oropsit şi lovit din toate direcţiile. După o copilărie nefericită, în care a ajuns în scaunul cu rotile din nişte erori repetate ale sistemului medical - personal, perspectiva asta mi-a provocat mereu fiori reci pe şira spinării-, după ce a crescut într-un mediu familial cum nici în filmele lui Hitchcock nu întâlneşti, Zolty îşi duce existenţa, aşa cum poate, împreună cu fratele lui (bugetar, deci minus 25%), într-o casă neizolată, care probabil urmează să cadă pe ei în viitorul apropiat, asta dacă nu face nimeni nimic pentru el. Şi aici, cu ajutorul lui Dumnezeu, urmează să intervenim noi, adică colegii mei de muncă, şi voi, stimaţi cititori”, a arătat Băzăvan pe blogul său, cerând ajutor în bani sau muncă voluntară pentru proiectul său: vrea să izoleze termic casa lui Zoltan Egyed, “înainte să fie prea târziu”. Banii donaţi ar urma să finanţeze lucrările de consolidare şi de izolare a casei. Forţa de muncă ar urma să fie asigurată în regim de voluntariat de colegii de muncă ai lui Băzăvan şi de voluntari ai fundaţiei Habitat pentru Umanitate.

"Sperăm să strângem măcar 4-5.000 de lei în această campanie. Vrem să începem lucrul în a doua jumătate a lunii noiembrie", a spus Băzăvan pentru ziuadecj.ro. 
Donaţiile pot fi făcute prin virament bancar în contul RO87INGB0000999900415087 deschis la ING Eroilor pe numele Radu Valentin Băzăvan, sau direct în contul lui Zoltan Egyed, RO71 RZBR 0000 0600 1001 9118 în lei sau RO33 RZBR0000060010019123 în euro, ambele deschise la sucursala din Turda ai Raiffeisen Bank. Până astăzi au fost donaţi 670 de lei, potrivit lui Băzăvan.

Vezi cine este Zoltan Egyed

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...