Căsătorie, da! Adopţii, nu! În Slovenia legea permite mariajul între persoane de acelaşi sex

Căsătorie, da! Adopţii, nu! În Slovenia legea permite mariajul între persoane de acelaşi sex
Legea în Slovenia a fost adoptată în urmă cu 10 luni, după ce, în cadrul unui referendum din decembrie 2015, a fost respins un proiect care le-ar fi dat dreptul cuplurilor gay şi să adopte copii.

Începând de vineri, Slovenia permite căsătoriile între persoane de același sex, în baza unei legi care le acordă cuplurilor gay în mare măsură aceleași drepturi ca și celor heterosexuale, interzicându-le însă adoptarea de copii, relatează Reuters.

Multe alte țări din Uniunea Europeană au legalizat mariajele între persoane de același sex, inclusiv Marea Britanie, Franța și Spania, dar problema rămâne controversată în multe alte țări ale UE, relatează Agerpres.

Cuplurile homosexuale din Slovenia, țară membră a UE cu o populație de două milioane de locuitori, aveau voie din 2006 să-și înregistreze relația și să adopte copii rezultați dintr-o relație anterioară a unui partener, dar nu și copii ai altora.

Activiștii gay sunt de părere că mai rămân încă multe de făcut în Slovenia. În afară de faptul că nu au voie să adopte copii, le este interzisă și inseminarea artificială.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza