Cât costă la Cluj carnea de miel. În piață e mai scump, la Agro Transilvania, mai ieftin

Cât costă la Cluj carnea de miel. În piață e mai scump, la Agro Transilvania, mai ieftin
Kilogramul de carne de miel în Cluj-Napoca se vinde preţuri între 25 şi 28 de lei | Foto: Vrancea24

Kilogramul de carne de miel în Cluj-Napoca se vinde preţuri între 25 şi 28 de lei, în carcasă, în punctul de sacrificare temporar aprobat în cadrul Centrului Agro Transilvania şi în Piaţa Mihai Viteazu, cea mai mare din municipiu.

Directorul Centrului Agro Transilvania, Marius Sabo, a declarat că spaţiul pentru punctul de sacrificare temporară este în suprafaţă de 24 de mp şi este dotat cu toate utilităţile necesare derulării procesului de sacrificare - vânzare a mieilor în condiţii optime.

”Centrul Agro Transilvania, în parteneriat cu Asociaţia Crescătorilor de Animale Someşana, a deschis un punct autorizat de vânzare şi sacrificare a mieilor. Punctul de sacrificare va funcţiona în perioada 4 – 7 aprilie între orele 8 – 18. Preţul cărnii de miel comercializate în carcasă este de 25 lei/kg. Spaţiul este în suprafaţă de 24 de mp şi este dotat cu toate utilităţile necesare derulării procesului de sacrificare - vânzare a mieilor în condiţii optime şi avizat din punct de vedere legal pentru a desfăşura această activitate. Este în permanenţă aici şi un medic veterinar”, a spus Sabo.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, Ioan Oleleu, a declarat la rândul său corespondentului MEDIAFAX că şi în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca este deschis un spaţiu al unei asociaţii care a primit aprobare pentru comercializarea cărnii de miel.

”La nivelul judeţului Cluj au fost autorizate puncte de sacrificare temporară a mieilor în Cluj-Napoca, Turda, Dej, Câmpia Turzii, Gherla şi Huedin iar activitatea efectivă a acestora începe miercuri”, a spus Oleleu.

În Piaţa Mihai Viteazu, cea mai mare din Cluj-Napoca, preţul unui kilogram de carne de miel în carcasă este de 28 de lei.

Comenteaza