Câţi bani scot din buzunar studenţii pentru cămin

Câţi bani scot din buzunar studenţii pentru cămin
Din această toamnă, studenţii Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca se vor putea caza şi în căminul Sport 21, inaugurat în februarie. După mulţi ani cu regia de cămin neschimbată, de acum studenţii vor scoate mai mulţi bani din buzunar.

Din toamnă, studenţii de la UBB vor avea peste 500 de noi locuri de cazare. Noul cămin se află în Parcul "Iuliu Haţieganu" şi are o capacitate de 528 de locuri în 176 de camere. "Locurile de aici nu sunt numai pentru studenţii de la sport, este un cămin construit pentru toată universitatea", a precizat pentru PROVINCIANEWS.RO Laura Irimieş, purtătoarea de cuvânt a UBB.

Studenţii români şi cei din zona UE cazaţi aici vor plăti o regie de 170 de lei lunar, bursierii şi cei ai căror părinţi sunt cadre didactice câte 85 de lei, iar studenţii străini necomunitari, cei pe cont propriu valutar şi alte catogorii de persoane cu drept de cazare vor scoate din buzunar câte 220 de lei în fiecare lună. Căminul mai are în dotare săli de antrenament pentru sportivi şi un bazin de înot. Costurile de construcţie de ridică la 6 milioane de euro, asiguraţi în proporţie de 62% din resursele UBB. Condiţiile sunt pe măsura investiţiei, mult mai bune decât în "clasicele" cămine ale universităţilor clujene şi asemănătoare celor de hotel.

Material preluat de pe PROVINCIANEWS.RO.

(Florentina TĂTAR, foto Ioana TOHAT)

 

 

Comenteaza