Câţi spărgători de locuinţe au fost prinşi în acest an? Bilanţul oamenilor legii

Câţi spărgători de locuinţe au fost prinşi în acest an? Bilanţul oamenilor legii
Pe parcursul acestui an poliţiştii care acţionează pe raza municipiului Cluj-Napoca şi a comunelor arondate au reuşit să prindă 240 de persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuinţă.

Conform unui bilanţ dat publicităţii marţi după-masa, agenţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au organizat şi desfăşurat în cursul lui 2015 288 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe.

În urma lor au fost identificate 240 de persoane bănuite de comiterea acestui gen de fapte pe raza municipiului Cluj-Napoca şi a comunelor arondate. Dintre acestea, 36 au fost depistate în flagrant delict, în unele cazuri chiar cu sprijinul vecinilor sau a altor persoane prezente în zonă, care au dat dovadă de prezenţă de spirit şi spirit civic. 

Ca măsură preventivă, pentru 67 de persoane dintre cele identificate şi cercetate pentru furturi din locuinţe a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, măsură care, conform prevederilor legale, poate fi dispusă şi de către poliţiştii care au calitatea de organe judiciare.

Comenteaza