Căutările copilului înecat în Someş, reluate mâine VIDEO

Căutările copilului înecat în Someş, reluate mâine VIDEO
Trupul copilului care a căzut ieri în râul Someş nu a fost găsit nici astăzi. Pompierii şi scafandrii au căutat astăzi aproape 10 ore în apele Someşului dar fără succes. Intervenţia a fost dificilă din cauza temperaturii scăzute şi a volumului mare de gheaţă care a trebuit spartă. Căutările vor fi reluate mâine dimineaţă.

Un echipaj de la detaşamentul de pompieri din Dej a reînceput la prima oră a dimineţii căutările, sub privirile a zeci de curioşi. Rudele copilului spun că acesta a mers împreună cu câţiva prieteni la săniuş pe lângă Someş. Micuţul a ajuns pe gheaţă, care s-a rupt cu el.

"Îs copiii mulţi, vreo 50 de copii", spune unchiul Gheorghe Otfel. "E iarnă, au mers să se dea cu sania şi s-a rupt gheaţa, a căzut în apă; au încercat vreo câţiva să-l salveze, dar n-au putut că a fost mai gros îmbrăcat şi s-a dus sub gheaţă".

"Eram acasă, pe la 12 o mâncat copilul, m-am pus cu el în pat şi apoi o ieşit să se joace afară", spune bunica copilului. "Nu mi-am dat seama că s-a luat după copiii aiştia; după aceea or venit "haide că s-o înecat Sebi, s-o dus sub gheaţă!".

Vezi ce spun copiii care au fost martori la întregul incident, în materialul video

În jurul prânzului, un echipaj de scafandri a început căutările. Aceştia au fost nevoiţi să spargă gheaţa formată deasupra apei.

"Astăzi am intervenit cu două echipaje, unul de scafandri de la Cluj şi unul de la detaşamentul de pompieri de la Dej", spune purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Grecu. "Intervenţia a fost foarte grea, s-a spart gheaţa tot timpul". Copilul nu a fost de găsit, astfel că echipajele de pompieri şi scafandri vor relua mâine căutările.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza