Cauza morţii lui Steve Jobs a fost confirmată oficial, în timp ce Apple pregăteşte o ceremonie

Cauza morţii lui Steve Jobs a fost confirmată oficial, în timp ce Apple pregăteşte o ceremonie
Cauza morţii cofondatorului Apple Steve Jobs a fost confirmată oficial luni, în timp ce compania pregăteşte o ceremonie de omagiu pentru angajaţi, la sediul său din Silicon Valley, în California, relatează AFP.

Potrivit presei, autorităţile locale au confirmat luni că Steve Jobs a murit miercuri în casa sa din Palo Alto (la sud de San Francisco), din cauza unei tumori canceroase la pancreas.

Nici o autopsie nu a fost realizată, iar cofondatorul Apple a fost înmormântat vineri într-un cimitir din apropiere, potrivit documentelor publicate pe Internet.

Steve Jobs, decedat la vârsta de 56 de ani, lupta împotriva cancerului de mai mulţi ani.

Mai multe surse au evocat luni organizarea unei ceremonii de omagiu pentru angajaţii firmei Apple. Evenimentul privat este prevăzut pentru 19 octombrie în amfiteatrul sediului companiei din Cupertino, în Silicon Valley (la sud de San Francisco).

"Pregătim în curând o celebrare a vieţii extraordinare a lui Steve, pentru angajaţi", a declarat Tim Cook, directorul executiv al Apple, într-un comunicat publicat în ziua morţii lui Steve Jobs.

Apple nu a precizat dacă preconizează o ceremonie publică pentru cofondatorul său, dar numeroase persoane au depus flori, lumânări şi mesaje în faţa casei acestuia, a sediului companiei şi în magazine Apple din toată lumea.

Pe de altă parte, o mişcare înfiinţată pe Internet cere o "Zi Steve Jobs" informală, care să fie fixată pentru 14 octombrie.

 

Etichete
Comenteaza