Foto Caz înfiorător. Copil de 13 ani exploatat și ținut ani de zile într-o cușcă, la o stână din Transilvania

Un copil în vârstă de 13 ani a fost ţinut, timp de aproape cinci ani, într-o cuşcă, la o stână din judeţul Braşov, unde era pus să presteze munci grele.

Polițiștii au făcut controale, miercuri, 3 aprilie, la stână la care copilul a fost ținut sclav. Ancheta în acest caz a început în urma unei alte investigaţii, în care trei persoane au fost trimise în judecată.

”Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei persoane (rechizitoriul din 11 ianuarie 2024), a reieşit faptul că, în perioada 2018-2022, aceeaşi victimă minoră ar fi fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către o persoană, proprietară a unor stâne situate într-o comună din judeţul Braşov. Persoana vătămată minoră ar fi fost agresată, în mod repetat, adăpostită într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinută într-o continuă stare de aservire”, informează reprezentanţii Poliţiei Braşov, conform News.ro.

Copilul exploatat are 13 ani, au precizat surse judiciare pentru sursa citată.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, au făcut percheziţii, miercuri, la două aşezări pastorale - stână şi grajduri - în acest dosar care vizează infracţiuni de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov.

Comenteaza