Caz șocant la Spitalul Floreasca. O pacientă a fost arsă în timpul operației

Caz șocant la Spitalul Floreasca. O pacientă a fost arsă în timpul operației
| Foto: institutiimedicale.ro

Un caz șocant s-a petrecut la Spitalul Floreasca din Capitală, unde o pacientă a luat pur și simplu foc pe masa de operație. Incidentul a fost făcut public de deputatul clujean, Emanuel Ungureanu.

UPDATE 29 decembrie 2019: Pacienta care a suferit arsuri pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, a decedat.

_____________________________

Potrivit acestuia o femeie bolnavă de cancer, în vârstă de 66 de ani, a fost operată la acest spital de către medicul Mircea Beuran în 22 decembrie, dar în timpul intervenției, din cauza unei manevre chirurgicale greșite, femeia a fost arsă.

”Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.

Îl rog pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să trimită urgent un control la Spitalul Floreasca și să verifice ce substanțe sunt folosite în sălile de operație pentru dezinfecție în Spitalul Floreasca și cum sunt instruiți chirurgii să lucreze cu ele?

Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!”, a scris deputatul pe facebook.

Potrivit Digi 24, ministrul Sănătății Victor Costache a confirmat incidentul și a declarat că a trimis corpul de control acolo pentru a verifica ce s-a întâmplat, fiind vorba despre un incident grav.

 

Comenteaza