Caz șocant pe lacul Gilău: mai multe lebede au fost împușcate sau otrăvite. Polițiștii îi caută pe vinovați

Caz șocant pe lacul Gilău: mai multe lebede au fost împușcate sau otrăvite. Polițiștii îi caută pe vinovați
| Foto: Facebook

Autoritățile au deschis o anchetă, după sesizarea unor ornitologi. Trei lebede rănite au fost duse de urgenţă la spital, însă una a murit.

Membrii Asociației Milvus Group au scris pe Facebook: "Suntem siderați de ceea ce se întâmplă și condamnăm profund pe cei care cred că împușcarea cu alice a animalelor sălbatice reprezintă un act de „entertainment”.

Specialiştii spun că două lebede au fost împuşcate, cel mai probabil cu o arm[ cu alice, iar una dintre ele a fost otrăvită, transmite site-ul Stirileprotv.ro

Iulia Vizi, reprezentantul Asociației „Grupul Milvus”: „A fost semnalată în judeţul Cluj, o lebădă care se comportă în mod anormal, gâtul ei fiind deformat şi neputând să stea în picioare. Lebăda a ajuns la Târgu Mureş. Suspiciunea a fost de otrăvire. Din păcate, în cursul nopţii, o altă lebădă a fost dusă la Univesritatea din Cluj Napoca, unde colegii, la o radiografiere, au constatat o rană provocată de alice”.

Zeci de lebede au rămas peste iarnă în zona lacului Gilău, unde reuşesc să îşi găsească hrană. Lebedele sunt, teoretic, protejate de lege, însă puţine anchete se sfârşesc şi cu găsirea şi pedepsirea vinovaţilor.

Polițiștii clujeni fac cercetări pentru a-i descoperi pe cei care au rănit lebedele. 

 

Comenteaza