Cazul de la Piatra Neamț, preluat de procurorii de la „Colectiv” şi „Maternitatea Giuleşti”

Cazul de la Piatra Neamț, preluat de procurorii de la „Colectiv” şi „Maternitatea Giuleşti”

Parchetul General a declanșat urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul incendiului din secția ATI a Spitalului Județean Neamț. Dosarul va fi instrumentat de procurorii care s-au ocupat de dosarele "Colectiv" și "Maternitatea Giulești".

Ancheta a fost încredințată procurorului Marius Iacob, care s-a ocupat de incendiul de la Maternitatea Giulești, din august 2010, și procurorului Eduard Mihai Ilie, care a instrumentat dosarul incendiului din care a izbucnit în clubul Colectiv în urmă cu cinci ani.

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț. Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, informează un comunicat al Parchetului General.

 

Comenteaza