Cazul femeii din Dej infectată cu COVID-19 a oprit activitatea unei fabrici

Cazul femeii din Dej infectată cu COVID-19 a oprit activitatea unei fabrici

Femeia infectată cu coronavirus originară din Dej a oprit activitatea unei întegi fabrici militare din localitatea Moreni.

Întoarsă din Austria în 11 martie, când încă țara nu făcea parte din “zona galbenă”, femeia în vârstă de 50 de ani din Dej nu a avut obligația să se autoizoleze. Fără să știe că este purtătoare a virusului COVID-19, femeia și-a urmat rutina zilnică și a intrat în contact cu mai multe persoane. Printre acestea a fost și ginerel, cadru militar în Dej.

Bărbatul a fost trimis în delegație la Automecanica Moreni si UM Mija, două societăți care se ocupă cu producerea și mentenanța echipamentelor militare. Militarul a dat o declarație pe propria răspundere că nu a intrat în contact cu persoane sosite din străinătate, însă abia la întoarcerea acasă a aflat că soacra sa a fost infectată cu COVID-19.

Pentru a preveni răspândirea, activitatea fabricii a fost suspendată timp de o săptămână, iar angajații au fost trimiși acasă, în izolare. MIlitarul din Dej a fost testat și urmează să se afle rezultatul analizelor.

“Mie mi se pare aiurea pentru că acest om este cadru militar de la o unitate militară, unde are medic, unde are de toate… şi să-l trimită într-o misiune fără să ştie unitatea militară. Asta a fost o chestie care ne-a dat peste cap şi nici nu a scris în declaraţie că a venit în contact, că altfel nu intra, pentru că la noi când se  intră pe poartă trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu are niciun fel de problemă. Chiar el ne-a sunat când a ajuns acasă să ne spună că soacra lui a fost la schi în Austria şi a fost găsită cu coronavirus.

 S-ar putea ca omul chiar să nu fi ştiut, dar acolo este o întrebare „dacă aţi venit în contact cu persoane venite din străinătate”. Problema este că el a intrat în contact cu multă lume, el a venit pentru anumite lucruri în colaborarea noastră pe mentenanţă – transportoare şi vă daţi seama că a venit în contact şi cu banda de montaj şi cu cei de la Service, şi cu cei de la CTC, iar după aceea a mers şi la UM Mija.

O nebunie! Noi eram convinşi că ne-am luat toate măsurile să fie bine şi uite cum ne-a bulversat toată treaba asta. Am oprit activitatea pentru o săptămână, măcar să dispersăm puţin, să nu mai fim toţi la un loc, măcar să-i protejăm pe ceilalţi. Dar să vedem dacă lucrurile sunt şi la el pozitive, pentru că în cazul acesta trebuie să testăm toţi salariaţii  de la Automecanica Moreni”, a spus Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni, potrivit dejeanul.ro

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza