Cazul primarului mort reales în Deveselu a făcut înconjurul lumii. "Decât Trump, mai bine un mort"

Cazul primarului mort reales în Deveselu a făcut înconjurul lumii. "Decât Trump, mai bine un mort"
| Foto: adevarul.ro

Cazul primarului din comuna Deveselu, Ion Aliman, decedat în urma infectării cu noul coronavirus în data de 4 septembrie care a fost reales la alegerile din 27 septembrie a ajuns şi în presa externă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ion Aliman a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate. Acelaşi număr de voturi a fost şi la Consiliul Local, astfel că PSD va avea la Deveselu un viceprimar, care va fi şi primar interimar până la alegerile parţiale, care se vor organiza pentru alegerea primarului. Publicaţii cunoscute atât din Europa cât şi din SUA au relatat întâmplarea.

<<"Vei fi mândru de noi": Sătenii români au ales un primarul mort la o diferenţă mare>> a fost titlul pe care cititorii Reuters l-au putut vedea astăzi.

"Poveste zilei vine din micul sat Deveselu, din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după ... moartea sa din pricina coronavirus", a scris Le Parisien.

"Primarul reales triumfător după moartea sa", a scris cotidianul elveţian 24 heures.

"PSD a pierdut cursa pentru primăria din Bucureşti, dar a sărbătorit o victorie oarecum bizară, dulce-amară", a scris ABC News.

CNN a relatat evenimentul bizar petrecut la mormântul "fostului actual primar": "Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, să aprindă lumânări după încheierea votului"

Evenimentul a amuzat şi publicul din Canada unde CBC a relatat evenimentul.

Situaţia a strânit reacţii amuzante şi pe reţelele sociale. "Probabil că nu doresc să supere un vampir", a comentat votul oamenilor din Deveselu un utilizator pe Reddit.

"Aş alege mai degrabă o persoană decedată decât pe Trump, deci înţeleg cum este posibil", a scris un utilizator pe Twitter.

"Nu aş vrea să fiu unul dintre adversarii săi... să mă plimb spunând că am pierdut o cursă în faţa unui mort", a glumit un utilizator pe Facebook.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza