Ce a impresionat-o pe o americancă la Cluj

Ce a impresionat-o pe o americancă la Cluj
O americancă de 61 de ani călătoreşte în toată lumea. A ajuns şi la Cluj şi a scris pe blog ce a impresionat-o.

Barbara Ann Weibel a început să călătorească în 2009, după o experienţă de 6 luni în 2007. De atunci călătoreşte aproape în permanenţă şi stă în fiecare ţară cel puţin o lună, pentru a observa cultura locală. Se întreţine din scris, a ajuns şi la Cluj via Breb şi Baia Mare. În Cluj a impresionat-o cel mai vechi pub din oraş, ceremonia religioasă din catedrala ortodoxă cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, dar şi mâncarea ieftină, şi se întreabă de ce acest oraş nu e vizitat de mai mulţi turişti.


Weibel explică pe blogul personal cum a ajuns să călătorească în toată lumea: după cinci ani de suferinţă a fost diagnosticată cu boala Lyme - "boala cu o mie de feţe" - şi imediat ce s-a pus pe picioare şi-a urmat visul de a călători - mai întâi şase luni în jurul globului, apoi în permanenţă: în 2009 şi-a vândut apartamentul pentru că nu mai avea nevoie de el, iar de atunci e pe drumuri - a vizitat întreaga Americă de Nord, puţin din cea de Sud, a fost în Australia, în Orient, în Africa de Sud şi în întreaga Europă - deocamdată.

La Cluj a fost impresionată de mâncarea bună şi ieftină - "nicio masă nu m-a costat mai mult de zece dolari", scrie ea, dar şi de catedrala ortodoxă, pe care a examinat-o în amănunţime.
La Cluj s-a întâlnit cu o tânără ce a fondat o agenţie de turism, Raluca Ciobanu, pe care a întrebat-o de ce oraşul nu găzduieşte mai mulţi turişti - sunt doar 700.000 pe an, şi cei mai mulţi stau doar o noapte. "Majoritatea românilor câştigă atât de puţin încât nu-şi permit să călătorească prea mult", spune Ciobanu, "iar călătorii străini sunt concentraţi mai mult pe destinaţiile de turism mai cunoscute, cum ar fi Budapesta în Ungaria sau Braşov în România, care a capitalizat legenda lui Dracula".

Citeşte aici postarea sa, în engleză

Etichete
Comenteaza