Ce ar fi făcut Emil Boc în cazul grevei ilegale de la STB: „I-aș fi dat afară imediat, cu dosarele penale aferente"

Ce ar fi făcut Emil Boc în cazul grevei ilegale de la STB: „I-aș fi dat afară imediat, cu dosarele penale aferente"

Emil Boc a vorbit luni seara, la Jurnalul de Seară de la Digi24, despre greva de la STB şi despre cum ar fi acţionat el în cazul în care avea pe masă o decizie judecătorească ce declara greva ilegală.

"În primul rând eu sunt consternat de faptul că într-o țară a Uniunii Europene, deciziile justiției nu se aplică. Este inadmisibil, când ai o sentință judecătorească, sentință ce declară o grevă ilegală, ca cineva din statul român să nu o respecte și să nu se întâmple nimic. Acest lucru, pentru mine este de departe cea mai mare surpriză neplăcută, pentru că românii, în primul rând consideră că statul român trebuie să fie puternic și să avem o Românie funcțională.

Or, când ai o decizie a justiției, nimeni nu trebuie să comenteze, ci trebuie pur și simplu să o aplice. Iar cine nu își face datoria, trebuie să plece" a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

Întrebat dacă este cu iz politic această grevă Emil Boc a răspuns că nu cunoaşte bine detaliile vieții de București, cu privire la acest subiect. dar că este posibil. "Eu mă uit întotdeauna la ce scrie în lege – nimeni nu este mai presus de lege, indiferent din ce partid faci parte. Din acest punct de vedere, a nu respecta o lege, este cel mai mare atentat la adresa unei democrații. Pentru că în spatele unei asemenea insubordonări față de lege, cine suferă? Milioane de bucureșteni care trebuie să stea în trafic, prin alte modalități alternative", a comentat Boc. 

"Așa ceva nu este posibil într-o țară care vrea să fie membră cu drepturi depline și respectată în Uniunea Europeană. De aceea, eu consider că autoritățile statului, indiferent de culoare politică, trebuie să-și facă datoria. Pentru că numai așa putem câștiga încrederea cetățenilor în democrație și în statul de drept, și în instituțiile statului. Pentru că, până la urmă, suntem plătiți de către cetățeni, ca prin instituțiile statului să le oferim cele mai bune servicii", a adăugat primarul diin Cluj-Napoca. 

La întrebarea ce ar ce ar fi făcut dacă ar fi constatat că sindicaliștii nu vor să muncească, deși greva a fost suspendată de instanță, Emil Boc a declarat că ar fi pus în executare silită această decizie a instanței de judecată, căutând mijloace alternative.

"În primul rând, i-aș fi dat afară imediat pe cei care nu aplică o sentință judecătorească, cu dosarele penale aferente, și aș fi găsit mijloace alternative ca să fac serviciul funcțional. Nu am detaliile la îndemână, dar pe acest principiu aș fi acționat. N-aș fi stat să mă rog de nimeni, când am o decizie judecătorească în folosul cetățenilor", a concluzionat edilul Clujului. 

Comenteaza