Ce ar putea să apară pe ruinele Parcului Feroviarilor

Ce ar putea să apară pe ruinele Parcului Feroviarilor
Contractul de asociere dintre Regionala CFR și clubul de fotbal CFR permite realizarea unei baze sportive, dar și a "altor investiții imobiliare" în Parcul Feroviarilor.

În aproape 8 ani s-a făcut un simplu teren de antrenament pentru CFR 1907 Cluj, iar parcul de 5 hectare, pe vremuri una din promenadele preferate ale clujenilor, este într-o stare avansată de degradare. Potențialul imobiliar este însă la dospit.

În 12 septembrie 2006, în plin boom imobiliar, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA prin Regionala CF Cluj încheia contractul de asociere cu Societatea Comercială Sportivă CF CFR Ecomax SA Cluj, deținută atunci de Arpad Paszkany. Acesta susține că a ieșit din acționariat anul acesta în favoarea mai multor firme din diverse domenii. Acționarul principal oficial este Ștefan Gadola.

În contract părțile sunt denumite "Regionala" și "Clubul", iar obiectul este asocierea celor două părți pentru realizarea unei baze sportive și a unor investiții imobiliare pentru sprijinirea activității sportive a CFR.

Extras din contract: "Obiectul prezentului contract îl reprezintă asocierea părților, denumită în continuare "Asocierea" în vederea realizării unei baze sportive cu toate dotările aferente, precum și a altor investiții imobiliare, având ca scop sprijinirea și susținerea activităților sportive, prin mijloace de infrastructură sau financiare. Ansamblul de investiții realizate pe Teren constituie "Proiectul".

Regionala a pus la dispoziția clubului CFR terenul de 5,3 hectare pe care este Parcul Feroviarilor., estimat atunci la 7,4 milioane lei.

"Regionala va aduce ca aport la Asociere dreptul de folosință asupra imobilului în suprafață de 53.457 mp, individualizat conform planului care formează obiectul anexei nr.1 la prezentul contract. Valoarea Imobilului aportat de către Regionala este conform raportului de evaluare intocmit de Darian RomSuisse SRL de 7.401.300 RON".

Contractul prevede ca CFR Ecomax să facă investiții de cel puțin 17,5 milioane lei pentru a contrui bază sportivă, dar și clădire administrativă, hotel și "alte investiții după necesități și oportunitate"!
"Valoarea totală a investițiilor efectuate proprii sau atrase de către Club în vederea realizării Proiectului va fi de cel puțin 17.500.000 RON". Pe Terenul adus ca aport de către Regionala la Asociere urmează să se edifice următoarele: bază sportivă, terenuri fotbal, vestiare, clădire administrativă, clădire pentru cantonament și condiții de întreținere/recuperare fizică, hotel, precum și alte investiții, după necesități și oportunitate". Vezi copia contractului pe clujust.ro.

Redevența pe care ar trebui să o primească Compania de Căi Ferate ar fi 10 la sută din profitul asocierii, care însă nu există.

Mai mult pe clujust.ro.

Comenteaza