Ce au descoperit poliţiştii într-o razie în Cluj: elevi în baruri sau în săli de jocuri. Cum se justifică VIDEO

Ce au descoperit poliţiştii într-o razie în Cluj: elevi în baruri sau în săli de jocuri. Cum se justifică VIDEO
Elevi în baruri sau in săli de jocuri pe calculator. Asta au descoperit poliţiştii clujeni, care au verificat localurile din jurul unităţilor de învăţământ. În numai câteva ore, 21 de elevi au fost prinşi chiulind de la ore. Politistii au sesizat şcolile la care învăţau copiii, informează Realitatea TV Cluj.

Acţiunea de astăzi a fost demarată în baza protocolului încheiat de Inspectoratul Şcolar cu poliţia clujeană. Au fost verificate barurile şi sălile de jocuri din jurul şcolilor.

"Păi astăzi avem mai puţine ore", spune unul dintr eei. "În timpul orelor nu vin, chiar puteţi verifica că-n timpul orelor nu am absenţe". "Am terminat orele la 11", spune un altul. "Suntem la secţia de Teatru şi când nu avem teatru terminăm mai repede".

O discuţie între un poliţist şi una dintre eleve e elocventă: aceasta are motivare medicală, pentru că, scrie pe document, are vărsături. "Şi îţi tratezi starea de vărsături cu cafea şi pepsi?", a întrebat poliţistul. "Dimineaţă am avut stare de vărsături şi mi s-au dat medicamente", a răspuns tânăra. "De ce nu te-ai dus acasă?" "Pentru că trebuie să rezolv nişte probleme".

În toate cazurile, poliţia va sesiza unităţile de învăţământ pentru a lua măsurile care se impun.

"Urmează în continuare pe elevii problemă care sunt să luăm măsura informării liceelor sau şcolilor de unde provin", spune comandantul Secţiei I Poliţie Laurenţiu Moldovan. "De asemenea, s-au verificat astăzi şi securitatea în ceea ce priveşte accesul şi siguranţa în şcoli. Astfel de acţiuni vor avea loc în continuare pentru combaterea faptelor antisociale şi a infracţionalităţii în mediul şcolar".

În total, poliţiştii au surprins astăzi 21 de elevi care chiuleau de la ore.
Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Cristi Rus

 

Comenteaza