Ce au găsit procurorii în vila primarului suspendat Sorin Apostu

Ce au găsit procurorii în vila primarului suspendat Sorin Apostu
Aceştia au cărat cu sacii actele din casa soţilor Apostu: contracte de închiriere şi de prestări servicii, facturi de la diverse firme, rezervări de vacanţe în ţări exotice şi chiar documentaţii de urbanism.

Procesul-verbal de la percheziţia din 9 noiembrie de la casa primarului suspendat, de pe strada Inău, arată toate obiectele ridicate de procurori sau care doar au fost fotografiate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj descriu în detaliu configuraţia casei lui Apostu: un subsol cu o încăpere şi un beci, parterul compus din nouă încăperi şi etajul cu şapte încăperi. Casa are un garaj şi o curte. Procurorii au notat că în dormitorul de la parter au găsit un seif cu diverse bijuterii şi ceasuri, care a fost deschis în prezenţa anchetatorilor chiar de Sorin Apostu. În el se aflau şase ceasuri scumpe de diverse modele, care însă doar au fost fotografiate şi puse înapoi în seif. "În biroul de la etaj au mai fost identificate trei ceasuri", se arată în procesul verbal al percheziţiei. Cele trei ceasuri, mărcile Doxa şi Tissot, erau noi şi se aflau încă în cutiile de cadou.

Procurorii au mai găsit patru carduri bancare pe numele lui Sorin Apostu, dintre care două sunt Visa Gold şi Visa Platinum de la Banca Transilvania, aceste tipuri de carduri fiind emise doar oamenilor cu foarte mulţi bani. Din casa soţilor Apostu s-au ridicat facturi emise de agenţiile de turism Europatur, Aerotravel, Prompt Service Travel, cât şi rezervări din octombrie 2011 la hotelul Atlantis The Palm din Dubai. O altă factură provenea de la firma Mirunette International Education, care se ocupă cu trimiterea copiilor în tabere în străinătate. Anchetatorii au mai luat şase coli de hârtie scrise de mână cu nume de persoane şi numere de telefon. Tot în casa lui Apostu a fost găsit şi un certificat de urbanism emis pe numele Uruk Construct SRL Cluj şi documentaţia aferentă acestuia.

Anchetatorii au ridicat de la domiciliul soţilor Apostu şi ştampila firmei Toralex, ce a aparţinut socrului primarului, cât şi contractele acestei societăţi, ce avea ca obiect consultanţă pentru obţinerea certificatelor de calitate pentru companiile cu profil alimentar. Astfel, au fost ridicate contracte de prestări servicii din perioada 2005-2008, încheiate între Toralex şi companiile Macromex Fresh Product, Carrefour România, OMV România, MGV Distri-Hiper, Comsis Service, Meliosa Prod, Tiffany şi Kaufland. Procurorii susţin că, în realitate, Toralex nu a prestat nici un serviciu şi că banii încasaţi ar fi fost taxă de protecţie împotriva controalelor Direcţiei Sanitare Veterinare (DSV), unde Apostu a fost director înainte de a ajunge la primărie.

Percheziţia domiciliară a scos la iveală documente care întăresc legătura între Apostu şi un investitor imobiliar ce a ridicat un bloc de opt etaje pe strada Porţelanului din Cluj-Napoca, despre care ZIUA de CLUJ a scris într-o ediţie anterioară. Este vorba despre societatea Everest Prodserv, patronată de Gheorghe Mureşan, care a spus că-l cunoaşte pe Apostu de când acesta din urmă era la DSV. Procurorii au găsit în casa primarului arestat două contracte de închiriere, datate 16 februarie 2010, care erau încheiate între Everest Prodserv şi alte două firme. Peste 10 apartamente din blocul de pe Porţelanului nu au fost vândute şi aparţin societăţii care a construit imobilul. Anchetatorii au ridicat 20 de dosare cu contracte de vânzare-cumpărare, avize, rapoarte de evaluare şi alte acte referitoare la Everest Prodserv de la sediul firmei Gecont Serv, care îi ţine contabilitatea şi Cabinetului de avocatură Monica Apostu.

 

Comenteaza