Foto Ce avere are Narcis Neaga, directorul companiei de autostrăzi

Ce avere are Narcis Neaga, directorul companiei de autostrăzi
Ce avere are Narcis Neaga, directorul CNAIR
Ce avere are Narcis Neaga, directorul CNAIR
Ce avere are Narcis Neaga, directorul CNAIR
Ce avere are Narcis Neaga, directorul CNAIR

Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, şi-a făcut publică declaraţia de avere, după ce a fost acuzat că își ascunde veniturile.

Şeful CNAIR are un teren de 1.237 mp în comuna Tuzla (jud. Constanţa) şi două apartamente – unul în Bucureşti (79 mp)  şi unul în Sibiu (87 mp), pe numele soţiei, din închirierea căruia familia a avut venituri de 19.200 de lei în 2018. Pe numele soţiei mai sunt trecute două case de vacanţă în Avrig (județul Sibiu).

Ce avere are Narcis Neaga, directorul CNAIR

Niciunul dintre cei doi nu deţine vreun autoturism, bijuterii sau obiecte de artă. De asemenea, şeful CNAIR nu are conturi deschise la bancă. În schimb, Neaga are de plătit un credit bancar de 203.000 lei la Banca Transilvania, scadent în 2020.

Venituri salariale de peste 240.000 de lei anual

Neaga a încasat anul trecut 16.191 de lei de la Ministerul Transporturilor, unde ocupă funcţia de consilier personal al ministrului Transporturilor şi 179.134 de lei de la CNAIR, unde este director general. Soţia directorului încasează din pensie suma de 13.799 de lei anual.

Ce avere are Narcis Neaga, directorul CNAIR

Venitul pe care l-a încasat în funcția de membru în Consiliul de Administrație (CA) al Companiei Naționale Aeroporturi București este de 40.575 lei/an, iar 4.584 lei/an a încasat în funcţia de membru în CA al CNAIR.

Ce avere are Narcis Neaga, directorul CNAIR

Dăncilă ia în calcul demiterea şefului CNAIR

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a declarat că ia în calcul şi în prezent demiterea şefului CNAIR. Ea a fost întrebată dacă îşi menţine declaraţia de anul trecut privind demiterea lui Neaga dacă nu se construiesc 100 km de autostradă.

"Iau în calcul şi acum acest lucru (demiterea lui Neaga, n. red)", a spus Dăncilă, duminică, la un post de televiziune naţional. Premierul a anunţat că la nivelul guvernului va fi înfiinţat un departament pentru infrastructură care se va afla în subordinea şefului executivului.

"Legat de autostrăzi, voi face un departament pentru infrastructură, pentru investiţii în subordinea primului ministru pentru că văd că fiecare a venit cu promisiuni, a spus 100 km, facem 60 km. Nu pot să-mi asum până nu voi face acest departament.

În fiecare săptămână membrii departamentului vor veni cu raportări publice asupra obiectivelor pe care le avem. Vedem că apar în spaţiul public din ce în ce mai multe probleme sesizate şi vreau să ridic eu aceste obstacole să vedem atunci ce motive mai au să nu ducă la bun sfârşit ceea ce au promis", afirmă Dăncilă.

Comenteaza