Ce cred clujenii despre vizita Angelei Merkel

Ce cred clujenii despre vizita Angelei Merkel
Clujenii apreciază că vizita Cancelarului la Universitatea “Babeş-Bolyai” arată o apropiere a Germaniei faţă de România şi, în special, faţă de Transilvania
Vizita cancelarului german Angela Merkel în oraşul de pe malul Someşului i-a bucurat pe clujeni, care cred că prezenţa unei asemenea personalităţi în Cluj-Napoca va face cunoscut numele Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) în străinătate. Totodată, oamenii cred că prezenţa Angelei Merkel la Cluj va atrage investitorii străini în zonă. Angela Merkel a fost aşteptată în faţa sediului central al UBB de peste 100 de persoane, clujeni, dar şi studenţi germani care au aplaudat-o.

“E ca şi când ar fi venit Iulius Cezar în castrul Porolissum, vine împăratul în provincie. Această vizită are o semnificaţie uriaşă pentru că Germania este singura ţară care a ieşit cu adevărat din criza financiară. Transilvania e o provincie germanică, iar “imperiul” vine să-şi revadă opera. Angela Merkel e o femeie rară care are cinci copii şi o carieră pe care puţine femei o au. Din punct de vedere economic, ea a dat un semnal investitorilor germani. O să se audă despre Cluj în Germania, e un semnal că e un oraş germanic. Vizita e o reclamă pentru brandul Clujului” - Vlad Mureşan, 34 de ani.

“Nu cred că are vreo influenţă venirea Angelei Merkel” – Andrei Crişan, 23 de ani.

“Probabil că nu vine în scop turistic. Cred că vine pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii «Babeş-Bolyai». Cred că această vizită are o importanţă mare pentru că o să se audă în Germania despre Cluj” – Cătălin Bucevschi, 25 de ani.

“Cred că această vizită este importantă din punct de vedere al imaginii Clujului pentru că aşa se face cunoscut în afara ţării. La nivel local, instituţiile se mişcă odată cu această vizită, în sensul că s-au făcut ecologizări şi s-au refăcut faţadele clădirilor. Vizita Angelei Merkel a pus autorităţile la muncă. Cred că şi UBB are de câştigat pentru că se detaşează faţă de celelalte universităţi prin prestigiu şi prin faptul că i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa Angelei Merkel” – Dorin Bot, 22 de ani.

“Cred că această vizită e un bonus pentru universitate, pentru oraş şi chiar pentru întreaga ţară. Această vizită ajută foarte mult pentru imaginea universităţii şi cred că astfel sunt recunoscute eforturile universităţii şi ale oraşului de a consolida influenţa germană care s-a mai păstrat” – Mihaela Almaş, 36 de ani.

“Am vorbit cu mai mulţi colegi. Am aflat despre această vizită la Cluj citind ziare germane. Eu sunt student la Medicină, la Cluj, în anul cinci. Am venit să o văd pe Angela Merkel aici pentru că în Germania nu am avut ocazia”– David Vincent, 24 de ani.

“Aştept să o văd pe Angela Merkel. Am înţeles că primeşte titlul de Doctor Honoris Causa şi că vizitează Institutul German. Cred că această vizită are o importanţă politică pentru că am înţeles că a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu şi cu primul-ministru, Emil Boc” – Eronim Lazea, 58 de ani.


Comenteaza