Ce crede Boc despre vinovaţii accidentului aviatic VIDEO

Ce crede Boc despre vinovaţii accidentului aviatic VIDEO
Şi primarul Emil Boc are o părere despre vinovaţii accidentului în care un avion cu 7 persoane la bord s-a prăbuşit în Munţii Apuseni.

Emil Boc a suţinut astăzi că, dacă se foloseau echipamentele Ministerului de Interne, epava avionului prăbuşit în Apuseni putea fi localizată în mai puţin de 10 minute. De asemenea, fostul premier a afirmat că raza de căutare nu trebuia să fie mai mare de un kilometru. Pentru bâlbâielile autorităţilor în timpul operaţiunii de căutare a victimelor, Emil Boc i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, să îşi dea demisia.

Emil Boc a criticat dur modul în care a fost gestionată operaţiunea de salvare a victimelor accidentui aviatic din Munţii Apuseni. "Am avut de-a face cu un management dezastruos, de neiertat într-o situaţie-limită", a spus el.

Emil Boc a declarat că Ministerul de Interne avea la dispoziţie, prin Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, tot ce era necesar pentru a localiza epava în timp util. "Din punctul meu de vedere, dacă se utilizau toate instrumentele pe care le aveau la dispoziţie şi ştiau să le acceseze, în 10 minute puteam să afle locaţia exactă. Cu aparatura pe care statul român, inclusiv MAI, o are la dispoziţie, putea localiza incidentul pe o rază de maxim sub un kilometri toată distanţa", spune Boc.

În schimb, ministrul Radu Stroe a declarat în seara accidentului că MAI nu deţine tehnica necesară pentru detectarea locaţiei apelului telefonic efectuat de una dintre victime. Vezi ce spune acesta, în materialul video

Emil Boc i-a cerut demisia ministrului Radu Stroe. Acesta a spus în mod constant până acum că nu are de ce să demisioneze şi a precizat că doar îi pare rău că tragedia a avut loc în timpul mandatului său.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza