Video Ce mai vine pe Someş în jos în oraşul de 5 stele?

Ce mai vine pe Someş în jos în oraşul de 5 stele?

Nici mesele rotunde privind gunoaiele de pe Someș, nici acţiunile activiştilor de mediu nu au rezolvat încă problema igienizării râului. Pentru că lucrul acesta ţine mai mult de ceea ce facem sau nu facem fiecare dintre noi, ca indivizi faţă de natură, decât de ceea ce fac sau nu autorităţile.

Un cititor al ZIUA de CLUJ a semnalat în weekend-ul acesta “ceva ce pare a fi un ponton desprins din amonte”, care îşi croia drum pe râul Someş în jos. Filmarea a fost făcută sâmbătă seara, pe malul Someşului, în zona cartierului Grigorescu. “Pontonul” desprins din amonte era însoţit de “mizeria deja clasică venită din Florești”, adaugă cititorul.

La începutul anului, în urma unei acţiuni de igienizare a Someşului, primarul Emil Boc spunea, referitor la gunoaiele de pe Someş venite din amonte: “Este o problemă de respectare a legii. Dacă sistemul de salubrizare ar funcționa, dacă legea e un numitor comun, se va diminua considerabil gunoiul”.

Între timp municipalitatea lucrează la proiectul de reamenajare a malurilor Someșului care vizează modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice. Întrebarea este: ce mai vine pe Someş în jos, între timp, în oraşul de 5 stele? Sau cu ce gunoaie îşi vor mai delecta privirile cei care se vor bucura de malurile râului Someş reamenajate, atunci când proiectul va fi finalizat... sau până atunci?

Comenteaza