Ce măsuri de siguranță vor fi luate de Ziua Unirii Principatelor

Ce măsuri de siguranță vor fi luate de Ziua Unirii Principatelor
Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, jandarmii clujeni vor asigura măsuri de ordine publică în municipiu, în zonele în care se vor organiza manifestări dedicate acestui eveniment.

Ei vor fi însărcinați cu vegherea depunerilor de coroane şi jerbe de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, programate la 12:30, şi participarea cu un pluton gardă de onoare la ceremonia militară dedicată zilei de 24 ianuarie. 

De asemenea, ei vor asigura ordinea publică pe timpul focurilor de artificii și vor constitui rezerve de intervenţie pregătite să intervină în situaţia tulburării ordinii publice.

Misiunea jandarmilor este aceea de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe traseele de afluire/ defluire ale participanţilor la aceste manifestări, precum şi de asigurare a ordinii publice în zona de desfăşurare a acestora.

Jandarmii clujeni le recomandă cetăţenilor ce vor participa la manifestări să aibă un comportament civilizat, să nu introducă şi să nu consume băuturi alcoolice în zonele de desfăşurare a adunărilor publice, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să nu împiedice acţiunea acestora pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

De asemenea, îi îndeamnă să nu introducă în zonele de desfăşurare a adunărilor publice arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte asemenea materiale, substanţe sau obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă.

Comenteaza