Ce măsuri s-au luat împotriva ţeparilor care vindeau apă în loc de motorină

Ce măsuri s-au luat împotriva ţeparilor care vindeau apă în loc de motorină
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a precizat ce măsuri s-au luat faţă de cei 11 bărbaţi care ar fi comis mai multe fapte de înşelăciune prin vânzarea de apă în loc de motorină, reţinuţi în urma unor percheziţii domiciliare.

"În baza probatoriului administrat în dosarul privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin vânzarea de apă în loc de motorină, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus sesizarea instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pe numele a cinci dintre cei 11 bărbaţi reţinuţi, instituirea măsurii cercetării sub control judiciar pentru 3 bărbaţi, restul de trei fiind cercetaţi în stare de libertate", au transmis reprezentanţii instituţiei.

Cei 11 bărbaţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate în 1 martie la adrese din municipiul Cluj-Napoca şi din comunele Apahida, Fizeșu-Gherlii și Vultureni.

Conform oamenilor legii, în perioada octombrie 2015 - februrie 2016 cei 11 bărbaţi suspectaţi ar fi comis un număr de 70 de acte infracţionale. Dintre aceastea 20 reprezintă infracţiuni de înşelăciune, 13 tentative la infractiunea de înşelăciune, iar 37 sunt acte de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi tentativă la infractiunea de înşelăciune.

Ei ar fi comercializat cantitatea de 11.000 litri apă drept motorină, la prețul de 2,5-3,5 lei/litru, alți 8.000 litri încercând să-i vândă fără a reuşi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei unui număr de 28 de persoane vătămate.

Comenteaza