Ce ne va spune recensământul? Statisticienii cred că populația României a scăzut până spre 20 de milioane

Ce ne va spune recensământul? Statisticienii cred că populația României a scăzut până spre 20 de milioane
Potrivit şefului Statisticii, informaţiile preliminare rezultate din recensământul de probă, care a avut loc în perioada 7-16 mai 2011, arată o scădere puternică a populaţiei stabile din România.

”Datele din simularea care a avut loc în luna mai arată o scădere cu 1,5 milioane a populaţiei ţării noastre”, potrivit lui Vergil Voineagu, președintele INS, citat de evz.ro. Asta înseamnă că numărul cetățenilor români se situează între 20 și 21 de milioane.

Reprezentanţii Institutului Național de Statistică spun că pe baza datelor obţinute la recensământ vor putea fi descrise tendinţele principale ale evoluţiei familiilor şi gospodăriilor precum: fenomenul de îmbătrânire a populaţei, fenomenul migraţiei, în special al migraţiei temporare, la muncă în străinătate, creşterea gospodăriilor de persoane singure sau a familiilor monoparentale, evaluarea numărului şi structurii generaţiilor care convieţuiesc într-o familie, structura familiilor după numărul de copii şi cel al copiilor întreţinuţi, componenţa familiilor după relaţiile de rudenie sau parentale, statutul femeilor în cadrul familiei.

Rezultatele recensământului populaţiei şi locuinţelor, care va fi realizat în această toamnă vor fi disponibile abia în vara anului viitor.

 

Comenteaza