Ce planuri au elevii clujeni care au reuşit BAC-ul perfect VIDEO

Ce planuri au elevii clujeni care au reuşit BAC-ul perfect VIDEO
O etapă din viaţă s-a încheiat cu brio, o alta poate începe. Chirurg, cercetător sau inginer de automatizări şi calculatoare - acestea sunt câteva dintre profesiile pe care le vizează absolvenţii cu notă maximă de la Bacalaureat. Nouă elevi din Cluj au luat zece la examenul de maturitate şi au toate motivele să viseze la o carieră de excepţie.

Ioana Bechet a fost surprinsă, dar şi foarte bucuroasă atunci când a aflat că a obţinut zece la examenul maturităţii. Ea ştie exact ce carieră îşi doreşte: vrea să calce pe urmele mamei sale, care este medic.

"10-le la bac nu îl serbez suficient de mult acum. Urmează să mă bucur pe deplin după victoria finală, după ce voi fi studentă la Medicină. Mi-ar plăcea foarte mult o carieră în chirurgie", a menţionat tânăra.

Ioana îşi doreşte să studieze în România, însă speră să poată face rezidenţiatul în străinătate. Şi colega ei de clasă Tabita Alina Popan, tot o elevă de 10, ar prefera să înveţe într-o altă ţară.

"Eu m-am gândit să urmez facultatea de biologie deoarece îmi place foarte mult acest domeniu şi mi-ar plăcea să devin cercetător sau să predau la universitate. Consider că e mult mai avantajos să plec în străinătate, dar nu ştiu, nu m-am decis încă", punctează Tabita.

Andrei Oltean este un alt absolvent cu notă maximă la Bac. El a fost admis la facultăţi din Anglia şi Franţa, însă se pregăteşte pentru admiterea la Universitatea Tehnică Cluj Napoca.

"Pe viitor mă axez pe admiterea de la Politehnică la Automatică şi Calculatoare, să mă pregătesc să iau cu brio... trebuie să mă decid dacă în primii doi ani rămân aici sau să mă duc direct cu pieptul în faţă în afară. Am primit oferte de la University College of London şi din Franţa de la INSA", arată tânărul.

Cu 70,99% dintre elevi promovaţi, judeţul Cluj s-a clasat pe locul al doilea în ţară în ceea ce priveşte rezultatele Bacalureatului din acest an, după Brăila. Nouă absolvenţi au obţinut 10 pe linie la examenul de maturitate. Şapte dintre ei sunt din Cluj-Napoca, iar câte unul din Turda şi Dej.

Reporter: Cristina PÎRVU

Imagine: Lorant ERSEK

Comenteaza