Ce poate face Kovesi pentru România ca procuror european. De ce trebuie să-i fie frică lui Liviu Dragnea

Ce poate face Kovesi pentru România ca procuror european. De ce trebuie să-i fie frică lui Liviu Dragnea

Ca să-ți faci o idee despre cât se fură în Uniunea Europeană, află că statele membre pierd cel puțin 50 de miliarde de euro din TVA în fiecare an din cauza fraudei transnaționale.

În plus, 638 de milioane euro din fondurile europene au fost utilizate abuziv în 2015, potrivit unui raport al Consiliului European. Și nu doar în 2015 s-au risipit bani europeni. E suficient să te uiți la România, unde s-au tocat aiurea fonduri pe celebrele terenuri de fotbal în pantă sau pe parcuri în mijlocul câmpului – Elena Udrea să trăiască!

De ce trebuie să-i fie frică lui Liviu Dragnea

Concret, Parchetul European va investiga cazuri de fraudă cu fonduri UE de peste zece mii de euro. Astfel, în România, EPPO ar putea prelua dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este acuzat de fraudă cu fonduri europene de 27 de milioane de euro, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. În prezent, dosarul este cercetat de procurorii DNA, cu sprijinul OLAF.

EPPO va avea un procuror-șef (Laura Codruța Kovesi) și alți 22 de procurori în statele UE care au acceptat noul parchet. Din cele 27 de state UE, cinci s-au opus: Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda și Danemarca. Polonia și Ungaria sunt conduse de guverne extreme de critice la adresa UE.

Mai multe detalii AICI!

Comenteaza