Ce poţi urmări la primul festival de film horror din România VIDEO

Ce poţi urmări la primul festival de film horror din România VIDEO
Proiecţie aniversară a celebrei pelicule "The thing", la festivalul filmului horror şi fantastic "Lună plină", organizat de asociaţia care administrează şi festivalul internaţional de film Transilvania, de la Cluj.

În acest an se împlinesc 30 de ani de la premiera unuia dintre filmele-reper ale cinema-ului horror modern, "The Thing", în regia lui John Carpenter. Festivalul sărbătoreşte această aniversare printr-o proiecție extraordinară în aer liber, într-o versiune restaurată digital. Remake al clasicului omonim produs de Howard Hawks în 1951, "The Thing" regizat de Carpenter a devenit unul dintre cele mai de succes și mai influente filme horror ale ultimelor trei decenii.

O altă premieră absolută din selecția primei ediții a festivalului este "Attack the Block" (regia Joe Cornish), nominalizat la BAFTA pentru Cel mai bun debut. "Attack the Block" reprezintă fenomenul anului 2011 în materie de invazii extraterestre, poate și pentru că de această dată sau tocmai de asta, invazia cu pricina nu mai are loc în America ci într-un cartier sărac din Londra, iar protagonist nu-i „suspectul de serviciu" Will Smith ci un grup de băiețași de cartier descurcăreți", explică organizatorii.

Prima ediție a festivalului "Lună plină", unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinematografia horror și fantastic, are loc între 16 şi 19 august la Biertan, în județul Sibiu. Festivalul este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania.

vezi mai jos trailerul filmului The Thing


 

Etichete
Comenteaza