Ce puteți face duminică la Festivalul Stradal WonderPuck: teatru pentru copii, concerte, ateliere și artiști pe picioroange

Ce puteți face duminică la Festivalul Stradal WonderPuck: teatru pentru copii, concerte, ateliere și artiști pe picioroange

Cea de-a treia zi a Festivalului Stradal WonderPuck, ediția a 7-a, aduce în centrul Clujului o mulțime de activități interesante și distractive pentru toată familia. 

Din programul zilei fac parte spectacole cu păpuși și marionete, un spectacol-concert educativ, momente de Commedia dell’arte, ateliere și o tombolă.

Ultima zi a vacanței de vară și totodată a celei de-a șaptea ediții a Festivalului Stradal WonderPuck este una plină de activități pentru copii și familie în Piața Unirii și la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Programul de la Scena Mare începe la ora 10 cu spectacolul „Dănilă Prepeleac”, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”. 

Un moment special din program este spectacolul de la muzeul de Artă de la ora18.30, de la Muzeul de Artă. Este vorba de „Basme populare”, în regia și scenariul lui Yurii Titarov, o comedie muzicală despre Capra cea isteață, care vrea să pună stăpânire pe întreaga curte a stăpânului său Paraska.

Spectatorii vor putea asculta muzică autentică ucraineană, aranjată de Yurii Shevchenko, să vadă ornamente și decoruri clasice ucrainene, realizate de Oleksandr Andrushkevych și Viktor Nikitin, și să afle de la actorii Yurii Titarov și Kateryna Kravchenko cum e viața într-un sat din Ucraina.

De asemenea, de la ora 19, pe scena Mare din Piața Unirii este programat spectacolul spectacolul „Vaca Rosalinda”, o fabulă muzicală prezentată de Teatrul de copii și tineret „Gong” din Sibiu.

Este un spectacol plin de umor și de muzică bună. Povestea Rosalindei le vorbește copiilor despre toleranță, acceptare, despre cum criticile constante ne pot răni și despre cum e important și să-i admirăm pe alții. 

De la ora 20, pe aceeași scenă a avea loc tragerea la sorți a tombolei ediției din acest an a evenimentului.

Premiile tombolei constau în două două console PlayStation 5, două Console Nintendo Switch, precum și 49 console GameBoy Darklove.

În total, micii spectatori vor primi 53 de premii (cu ocazia împlinirii a 53 de ani de înființarea OVB Holding). Taloanele se găsesc la standul OVB. 

Pe parcursul întregii zile, în Piața Unirii și pe esplanada Muzeului de Artă, vor avea loc activități pentru întreaga familie cum ar fi atelierul de IT, atelierul de jonglerie Flowerstick, atelierul de face painting Royal Party, atelierul de nutriție ManagisBio sau atelierul de lectură al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj.

De asemenea, la atelierele Meșterilor Populari din Cluj cei mici vor învăța să țeasă mărgele, plus câte ceva din tainele olăritului, iar Tünde Szabó de la Ferma de Păpuși îi va învăța să creeze animăluțe din sârmă plușată și să le dea viață pe o mini-scenă.

Accesul la toate spectacolele și activitățile este gratuit.

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck este organizată de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Asociația ESUA, și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național.

Ce puteți face duminică la Festivalul Stradal WonderPuck: teatru pentru copii, concerte, ateliere și artiști pe picioroange

Programul de duminică, 10 septembrie, al Festivalului Stradal WonderPuck:

Scena Mare aduce în fața publicului spectacole captivante, inclusiv "Dănilă Prepeleac" prezentat de Teatrul de Păpuși Puck din Cluj și un concert educativ intitulat "O vioară mică de-aș avea," susținut de Cvintetul de Coarde.

De asemenea, "Concert Vocal Colors" susținut de artiști din Cluj aduce muzică și voie bună în atmosferă, iar "Vaca Rosalinda – o fabulă muzicală" oferită de Teatrul Gong din Sibiu este o experiență plină de farmec și poveste.

Festivalul include și o tombolă organizată de OVB, un partener al evenimentului, oferind șansa participanților de a câștiga premii speciale.

Pe Scena Mică, spectacolele "Strada baloanelor de săpun" prezentat de Magic Puppet din Cluj și "Scufița Roșie" oferit de Animaart, tot din Cluj, face deliciul celor mici.

Programul evenimentului include și spectacole la Podium, precum "Momente cu păpuși și marionete" oferit de Teatrul de Animație „Țăndărică” din București, și în Piața Unirii, unde spectacolul non-verbal "Coarne" de Marlena Grzeda din Polonia a captivat publicul.

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca găzduiște spectacole precum "Vrăjitorul din Oz" prezentat de Teatrul de Păpuși „Spiriduș” din Satu Mare și "Muzicanții din Bremen" de la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia.

De asemenea, publicul are ocazia să se bucure de spectacolul "Basme populare" prezentat de Teatrul de Păpuși Ravlyk din Ucraina.

Evenimentul include și spectacole itinerante pe străzile orașului, aducând momente artistice speciale în diverse locații.

Festivalul "Puck" oferă o experiență culturală memorabilă pentru toți participanții, aducând magia teatrului și a artei într-o atmosferă de veselie și entuziasm.

E un eveniment de succes organizat cu sprijinul numerosilor parteneri și artiști talentați.

Comenteaza