Ce s-a întâmplat la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Personalul a fost evacuat de urgență

Ce s-a întâmplat la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Personalul a fost evacuat de urgență

Pompierii ISU "Dobrogea" au fost alertați să intervină, marți, la unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică Cernavodă, unde ar fi izbucnit un incendiu.

Reprezentanţii ISU "Dobrogea" au transmis după sosirea la Unitatea 2 a centralei că incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru răcire, fără a fi evacuate persoane.

"Un incendiu minor a izbucnit marţi la Centrala Nuclear-Electrică (CNE) Cernavodă, situaţia fiind sub control, fără a fi necesară alertarea populaţiei prin RO-ALERT", a informat iniţial ISU "Dobrogea" al judeţului Constanţa.

"Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Un incendiu, din câte se pare, la o pompă, situaţia e sub control. (...) Nu se impune transmiterea mesajului RO-ALERT. Nu este pusă în pericol populaţia", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU, Anamaria Stoica.

"Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi nici evacuat, întrucât este vorba despre zona operaţională. Situaţia este sub control, incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru răcire", au mai precizat reprezentanții ISU.

La unitatea cu probleme au intervenit 23 de pompieri, cu trei maşini de stingere, o autoscară şi un echipaj de prim ajutor.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Energiei au transmis că nu a fost vorba despre incendiu, ci de o problemă tehnică la Unitatea 2.

„A fost o mică problemă tehnică, dar nu s-a ajuns la niciun incendiu. A fost o pompă de reciculare a apei normale, care a scos puţin fum. Sistemul este oricum redundant şi a intrat în funcţiune altă pompă”, potrivit sursei.

Comenteaza