Ce se întâmplă cu vremea. Prognoza meteo pentru luna august

Ce se întâmplă cu vremea. Prognoza meteo pentru luna august

În unele regiuni din țară vremea va fi mai răcoroasă decât în mod normal în luna august, iar în anumite zone cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Vremea până la 6 august

Media temperaturii aerului se va situa ușor sub valorile climatologice în jumătatea de sud a țării și va fi mai ridicată în restul teritoriului, în special în nord-vest.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele de munte, precum și în regiunile sud-vestice, sudice și estice și deficitare în regiunile nordvestice.

Vremea în săptămâna 6-13 august

Temperatura aerului se va situa sub normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud și sud-est. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei.


Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele deluroase și montane și local în regiunile intracarpatice și, în general, apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Vremea în săptămâna 13 – 20 august 2018

Temperatura aerului va fi apropiată de normele climatologice ale săptămânii în partea de nord-vest a țării și mai scăzută în restul teritoriului, în special în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 20 – 27 august 2018

Media temperaturii aerului va fi apropiată de norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, posibil cu valori ușor mai scăzute în jumătatea de sud.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea de vest a țării și, în general, apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

 

sursa: realitatea.net

Comenteaza