Ce se întâmplă dacă achiziţionezi ilegal lemne? Rămâi fără ele şi plăteşti o amendă usturătoare

Ce se întâmplă dacă achiziţionezi ilegal lemne? Rămâi fără ele şi plăteşti o amendă usturătoare
În urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, polițiștii au dispus confiscarea a peste 50 de metri cubi de material lemnos, fiind aplicată şi o amendă de 10.000 de lei.

Desfăşurată de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, activitatea a vizat, cu precădere, transportul, depozitarea, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase pe raza comunelor Râșca, Beliș și Mărișel.

Astfel, în urma unui control de specialitate la o societate comercială din Râșca, s-a constatat că s-ar fi achiziționat circa 41 de metri cubi de bușteni, fără forme legale, fiind încălcate prevederile H.G. nr. 470/2014.

De asemenea, s-a constatat că societatea deținea la punctul de lucru circa 10 metri cubi de cherestea rășinoase, fără documente legale de proveniență.

"Urmare a neregulilor depistate, a fost aplicată o sancțiune în cuantum de 10.000 de lei și a fost confiscat material lemnos de peste 11.000 de lei", au transmis oamenii legii.

Polițiștii au confiscat valoric 41 de metri cubi material lemnos, iar cei 10 metri cubi fără documente de proveniență au fost ridicați și predați reprezentanților ocolului silvic.

 

Comenteaza