Ce se întâmplă de fapt la intrarea în magazine. Rafila: Nu e vorba de termoscanare

Ce se întâmplă de fapt la intrarea în magazine. Rafila: Nu e vorba de termoscanare

Profesorul Alexandru Rafila a venit cu lămuriri suplimentare cu privire la măsurarea temperaturii la intrarea în magazine sau instituții, situaţie care a generat numeroase discuţii în ultimele zile în România. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a precizat că la intrarea în magazine şi instituţii nu se face o termoscanare, ci doar se ia temperatura.
 
”Nu e vorba de termoscanare. Este vorba de măsurarea temperaturii. Termenul utilizat de termoscanare induce nesiguranţă celor care se tem că se găseşte ceva la persoana care e investigată.
 
Termoscanarea nici măcar nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura individual, sunt nişte dispozitive de mari dimensiuni care măsoară temperatura pentru persoane care trec prin anumite culoare, gen aeroport, gări, instituţii cu trafic mare de persoane. Termoscanarea nu se referă la măsurarea individuală a temperaturii. Dacă folosim un termen mult mai simplu - măsurarea temperaturii de la distanţă, o parte din nelinişti o să dispară, lumea nu cred că o să-şi închipuie că se poate obţine altceva decât o temperatură corporală, care în mod normal e până la 37 grade.
 
Trebuie să explicăm oamenilor. Una dintre principalele elemente pe care nu le luăm în considerare când luăm foarte multe decizii e să le pregătim înainte, să le explicăm oamenilor cu ce tip de aparate se face, dacă personalul a fost instruit. Trebuie să oferi informaţii, să dai încredere că nu li se întâmplă altceva decât că li se măsoară temperatura. Asta ar fi ordinea firească a lucrurilor, întâi să faci campanie de informare, apoi să iei decizia, de multe ori facem invers şi ne gândim cum să reparăm lucrurile, probabil aici mai e încă de lucru", a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza