Ce sfaturi le dau jandarmii clujenilor care vor să plece pe munte

Ce sfaturi le dau jandarmii clujenilor care vor să plece pe munte
Jandarmii le recomandă clujenilor ca, dacă pleacă în drumeţii montane, să se informeze în prealabil asupra itinerariului, gradului de dificultate şi vremii, pentru evitarea situaţiilor nedorite cauzate de căderile abundente de zăpadă şi a temperaturilor scăzute.

Jandarmii îi mai sfătuiesc pe clujeni să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii, să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar persoanele amatoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă pârtia de schi în funcţie de nivelul de pregătire. Totodată celor care au consumat băuturi alcoolice li se recomandă să nu pornească pe traseu. 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Alexandru Vaida Voevod" Cluj cuprinde 3 posturi de jandarmi montane, în zona Staţiunilor Muntele Băişorii, Beliş Fântânele pe traseele turistice adiacente staţiunilor, pe Valea Someşului Cald şi Rece precum şi a comunelor Râşca, Mănăstireni şi Călăţele.

Comenteaza