Ce soluţie are primarul Boc la problema câinilor fără stăpân: eutanasierea. Deocamdată nu-l lasă legea VIDEO

Ce soluţie are primarul Boc la problema câinilor fără stăpân: eutanasierea. Deocamdată nu-l lasă legea VIDEO
Soluţia primarului Emil Boc la problema câinilor vagabonzi e eutanasierea lor. Deocamdată nu-i permite legea.

"La Cluj situaţia e sub control", spune Emil Boc, "regia de profil îşi face datoria de a ridica câinii fără stăpân şi de a-i duce la adăpostul din municipiu. O soluţie nouă ar fi benefică, pentru a ne uşura munca".

Care este această "soluţie nouă" de care vorbeşte Boc? "E o soluţie mult mai rapidă", spune Boc. "Soluţia finală" de care vorbeşte Boc e eutanasierea.

PDL a încercat legiferarea uciderii câinilor în 2008, când partidul era la putere. "Dar la vot am fost lăsaţi singuri de partenerii de guvernare", spune acum Boc, cu regret. "PDL a mers cu o astfel de lege în parlament, dar am fost lăsaţi singuri la vot; ne-au părăsit şi partenerii de coaliţie, şi cu atât mai mult Opoziţia de atunci nu a votat legea care prevedea o soluţie mult mai rapidă de a rezolva problema câinilor fără stăpân. Sperăm ca acum să se reia această temă, pentru că e inadmisibil să ajungi la victime umane pentru a rezolva o problemă".

Soluţia lui Boc e adoptarea câinilor fără stăpân ajunşi în adăposturi, de iubitorii de animale, iar dacă nu se găsesc, după un anumit număr de zile la adăpost, eutanasierea.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Vezi mai jos declaraţia lui Boc:

Etichete
Comenteaza