Ce soluţie au găsit autorităţile la criza lemnelor din Mărişel

Ce soluţie au găsit autorităţile la criza lemnelor din Mărişel
Sătui de furtul de pădure din Mărişel, moţii au cerut audienţă la prefectul din Cluj, Gheorghe Vuşcan, care s-a întâlnit azi cu ei, dar şi cu pădurarii.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice şi ITRSV Cluj-Napoca, pe de o parte, şi cei ai comunităţii locale din Mărişel, pe de altă parte, au încercat să găsească soluţii care să asigure materialul lemnos locuitorilor din zonă, cu respectarea legislaţiei în vigoare. "Obligaţia Instituţiei Prefectului este de a verifica dacă în zona de munte, în cazul de faţă în zona Mărişelului, se exploatează lemn cu forme legale", a spus Vuşcan.

Şeful Direcţiei Silvice Dorel Oros i-a asigurat pe cetăţenii din Mărişel că instituţia care o reprezintă vine în sprijinul populaţiei prin punerea la dispoziţia acesteia a unei cantităţi de 600 de metri cubi de lemne în depozit la drum, la un preţ mediu de 170 lei pentru fiecare metru cub.

Ca să detensioneze situaţia din Mărişel legată de modul în care e exploatată pădurea, Vuşcan le-a propus clujenilor din Mărişel şi primarului, prezent la întâlnire, să colaboreze pentru înfiinţarea de urgenţă a unei Asociaţii de exploatare la nivelul comunei Mărişel. „Această Asociaţie va duce la crearea unui număr de locuri de muncă şi va elimina acele suspiciuni de încălcare a legii, de „furt a pădurii", care persistă în rândul cetăţenilor, în situaţia în care firma care exploatează pădurea este dintr-o localitate învecinată sau chiar din alt judeţ", a precizat prefectul Vuşcan.

La discuţiile de la sediul palatului Administrativ au mai participat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

Comenteaza