Ce spune IPJ Cluj în cazul primarului din Măguri-Răcătău implicat într-un accident rutier: "A fost testat pozitiv la alcool"

Ce spune IPJ Cluj în cazul primarului din Măguri-Răcătău implicat într-un accident rutier: "A fost testat pozitiv la alcool"
| Foto: DIGI24.ro

Primarul din comuna Măguri-Răcătău, județul Cluj, Alexandru Livescu, a fost implicat într-un accident rutier. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Incidentul s-a petrecut duminică, 4 februarie 2024, în jurul orei 02:51, în comuna Măguri-Răcătău, unde două mașini s-au ciocnit.

Șoferul care a provocat accidentul a fost primarul comunei Măguri-Răcătău. Celălalt șofer lovit l-a filmat pe primar cum mânca zăpadă ca să scape de alcoolemie, conform Digi24.

Potrivit procedurii, după producerea unui accident, șoferii implicați trebuie testați imediat, pentru a se stabili dacă au băut alcool înainte de a urca la volan.

Abia după aproape trei ore primarul a fost testat cu aparatul etilotest, polițiștii motivând că aparatul etilotest din dotare nu funcționează.

„La data de 4 februarie a.c., la ora 02.51, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în comuna Măguri-Răcătău, pe DC 111, existând suspiciunea că unul dintre conducătorii auto implicați s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

Din primele verificări efectuate, a reieșit că persoanele implicate în eveniment au fost conduse inițial la sediul postului de poliție din comună, în vederea testării cu aparatul etilotest, însă, din cauză că acesta avea defecțiuni în funcționare, fiind trimis pentru reparație la structura competentă, s-a procedat la conducerea persoanelor către cel mai apropiat sediu de poliție, care dispunea de aparat etilotest, respectiv la sediul Secției 6 Poliție Rurală Florești, unde au fost testați cu aparatul etilotest", a transmis IPJ Cluj.

După aproximativ trei ore, în jurul orei 05:22, primarul comunei Măguri-Răcătău a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o concentrație de 0,12 mg/g alcool pur în aerul expirat.

Edilul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au suspendat carnetul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

De asemenea, reprezentanții IPJ Cluj spun că vor face o anchetă internă.

"Cu privire la timpul scurs până la efectuarea testărilor cu aparatul etilotest, conducerea inspectoratului a dispus verificări pe linie internă, urmând că în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri legale în consecință", au mai transmis oamenii legii.

Comenteaza