Ce spune Poliţia despre accidentul provocat de poliţişti pe trecerea de pietoni VIDEO

Ce spune Poliţia despre accidentul provocat de poliţişti pe trecerea de pietoni VIDEO
Un şef din Poliţia Rutieră Cluj şi un subaltern de-al său au fost implicaţi într-un incident rutier. Cei doi se aflau într-un autoturism care, potrivit martorilor, a lovit uşor o tânără. Şoferul, agent la Poliţia Rutieră, a fost sancţionat pentru că nu a acordat prioritate pietonului. Reprezentanţii Poliţiei spun însă că nu a existat contact între maşină şi femeia respectivă şi că tânara s-ar fi împiedicat singură pe trecerea de pietoni.

Evenimentul rutier a avut loc cu câteva zile în urmă pe o trecere de pietoni extrem de circulată de pe strada Aurel Vlaicu. O maşină condusă de un poliţist rutier şi în care era pasager chiar adjunctul şefului Poliţiei Rutiere, Ambrozie Crişan, ar fi acroşat o tânără, potrivit martorilor.

"Şoferul era în uniformă, iar cel din dreapta avea şi vestă reflectorizantă. Persoana accidentată, o tânără, a zburat vreo doi metri, dar s-a ridicat repede în picioare, cu dureri de şold. Cei din autoturism au vrut să o urce în maşină şi să o ducă la spital, însă ea a refuzat zicând că nu are nevoie. Oamenii din jur au insistat şi s-a urcat totuşi. Totul a durat cam 30 de secunde", a spus un martor pentru ZIUA de CLUJ.

Şoferul a fost amendat şi i s-a suspendat permisul pe o lună pentru că nu a acordat prioritate pietonului, însă reprezenanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie susţin că nu a existat contact între maşină şi tânără.


"S-a produs un eveniment rutier pe str aurel vlaicu fiind implicat un autoturims si un pieton", spune purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Bolba. "Din verific efectuate s-a stabilit ca soferul autoturismului nu a acordat prioritate pietonului care era angajat în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat. Din declaraţia pietonului rezultă că nu a existat contactat intre autoturism şi el, declarând că s-a împiedicat şi a căzut pe trecerea de pietoni".

Locul unde a avut loc incidentul este predispus accidentelor rutiere. Vezi ce spun câţiva dintre trecători, în materialul video

Poliţia nu intenţionează să propună instalarea unui semafor deoarece ar da peste cap sensul giratoriu din zonă. Incidentul face obiectul unei anchete interne în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Adjunctul şefului Poliţiei Rutiere, Ambrozie Crişan, nu a putut fi contactat deoarece se află în concediu.

Comenteaza