Ce transmite CGS despre „scenariul 5”?

Ce transmite CGS despre „scenariul 5”?
| Foto: mediafax-foto-Andreea-Alexandru

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, marţi seara, că informaţiile privind ipoteza unui „scenariu 5” în contextul pandemiei COVID-19, precum şi o presupusă carantinare a Capitalei sunt false.

GCS a transmis că sunt informaţii false în privinţa unui posibil „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum şi cele despre o presupusă măsură de „carantinare a Bucureştiului”.

„Nu a fost pusă în discuţie sau enunţată la nivelul autorităţilor varianta activării unui presupus scenariu 5, această sintagmă este o speculaţie fără fundament în realitate. Nu a fost pusă în discuţie sau enunţată la nivelul autorităţilor varianta carantinării Bucureştiului, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezminţiri anterioare”, au transmis reprezentanţii GCS.

Aceştia fac apel să nu mai fie puse în circulaţie informaţii sau ipoteze care nu sunt confirmate din surse oficiale, întrucât pot genera atitudini şi comportamente sociale nejustificate în raport cu situaţia în fapt, transmite Mediafax.

Comenteaza