Ce ar fi bine să ai în bagajul de supraviețuire în caz de război sau calamitate

Ce ar fi bine să ai în bagajul de supraviețuire în caz de război sau calamitate

Un război sau o calamitate sunt evenimente asupra cărora nu putem avea control. Însă, dacă suntem prevăzători, vom face din timp un bagaj de urgență pe care să îl putem lua în caz de evacuare imediată. Ce ar trebui să conțină un astfel de bagaj. 

Ce trebuie să conțină trusa de supraviețuire în caz de război sau de calamitate? Pentru a evita să devenim victimele propriei nepăsări, ar fi înțelept să pregătim un bagaj de supraviețuire. Proviziile de alimente din locuință dacă le vom face este necesar, în primul rând, să fie greu perisabile, iar asta ca să asigure supraviețuirea pentru mai multe zile, în caz că se interzice părăsirea locuinței din varii motive.

Astfel de alimente pot fi conservele cu termen de expirare îndepărtat, care se pot consuma reci sau calde, dacă sunt încălzite. Mai poți să adaugi pe lista acestor alimente și untul de arahide, compoturile de fructe si conservele de legume, batoanele de cereale și ciocolată, dulcețuri, miere, lapte praf ambalat, covrigi, chipsuri, fructe uscate, deshidratate.

Nucile și semințele pot fi de asemenea utile, dacă vei avea nevoie de o porție de mâncare mai mică. Nu ar strica să ai la îndemână nici mălai, făină, zahăr, orez, suc de roșii și bulion, paste, cafea, cacao, ceai.

Un bagaj de urgență ar putea conține următoarele lucruri: 
Pături, haine groase de schimb și pantofi rezistenți
Lanternă, radio (cu baterie sau cu manivelă) și baterii de schimb
Trusă de prim ajutor și fluier
Tacâmuri, deschizător de conserve, briceag multifuncțional și chibrituri impermeabile
Mască antipraf, bandă adezivă impermeabilă și folie de plastic pentru adăpost
Periuțe de dinți, săpun, prosoape și hârtie igienică
Produse pentru îngrijirea copiilor, a bătrânilor sau a persoanelor cu dizabilități
Cutie impermeabilă cu medicamentele necesare, copii ale rețetelor medicale și ale altor documente importante
Listă cu date de contact pentru situații de urgență, o hartă
Carduri și numerar
Un set de chei de la casă și de la mașină
Hârtie, creioane, cărți și jocuri pentru copii
Apă
Alimente neperisabile

Trusa în caz de calamitate mai trebuie să conțină și o trusă medicală, în care, pe lângă bandaje, să ai și comprese sterile și dezinfectant, medicamente de genul antisepticelor, analgezicelor, antivomitive, insulină, dacă este cazul, antibiotice.

Trusa se adapteaza nevoilor personale și reprezintă un bagaj minimal care nu trebuie să fie voluminos sau greu, pentru a putea fi manipulat/transportat cu ușurință. ”Analizați-vă trusa și nevoile personale cel puțin o dată pe an. Înlocuiti bateriile, înnoiți îmbrăcamintea, apa îmbuteliată, conservele etc., aveți grijă să împrospatati toate materialele care au termen de expirare”, tranmsite crucearosie.ro.

Comenteaza