Cea mai faină bivoliţă din Ardeal, la concursul "Miss Bivoliţia" de la Agraria VIDEO

Cea mai faină bivoliţă din Ardeal, la concursul
Miss Bivoliţa a fost aleasă astăzi la Târgul "Agraria". Crescători din întreg Ardealul au venit la Cluj cu cele mai frumoase exemplare, în încercarea de a convinge juriul să le acorde marele premiu şi mult râvnitul titlu de miss.

În concurs au fost înscrise peste 20 de exemplare de bivoliţe, venite din toate colţurile Transilvaniei. Ele au fost evaluate de un juriu profesionist, care le-a apreciat după standarde fizice precise. Preşedintele juriului a fost Constantin Velea. Vezi ce spune despre ce condiţii trebuie întrunite pentru ca o bivoliţă să ajungă în concursul de "Miss".

Ca la un adevărat concurs de miss, fiecare bivoliţă a încercat să impresioneze juriul cu calităţile sale, de la producţia de lapte la caracteristicile fizice.

Concursul a fost organizat de Asociaţia Crescătorilor de Bivoli din Transilvania, în încercarea de a salva specia de la dispariţie. Potrivit statisticilor, numărul exemplarelor de bivoli a scăzut dramatic în ţara noastră, de la aproape 230.000 de capete în 1989 la numai 17.000 în prezent. Aceasta în ciuda avantajelor pe care le are creşterea bivolilor.

Concursul Miss "Bivoliţa" s-a aflat la cea de a treia ediţie.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza