Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 21 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 21 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc
Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 21,2 grade Celsius.

Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteorologie Regional Târgu Mureş a declarat că minima naţională a acestei ierni s-a înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri, jurul orei 01.30, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 21,2 de grade Celsius.

Valori termice extrem de scăzute s-au înregistrat în toate localităţile din judeţul Harghita. Astfel, la Topliţa au fost minus 20 de grade Celsius, la Joseni minus 17,7 grade, la Odorheiu Secuiesc minus 16,6 grade Celsius, iar la Bucin minus 12,9 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, temperaturile se menţin foarte scăzute şi în cursul zilei de miercuri, maximele urcând până la minus 5, minus 6 grade Celsius, iar în noaptea de miercuri spre joi sunt aşteaptate ninsori slabe şi temperaturi la limita gerului în Harghita.


Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată în anul 1998 în Miercurea Ciuc.

Etichete
Comenteaza