Ceaţa a dat iar peste cap programul zborurilor înspre şi dinspre Cluj

Ceaţa a dat iar peste cap programul zborurilor înspre şi dinspre Cluj
O jumătate de zi au petrecut în holul Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca sute de pasageri care aveau rezervări la zboruri spre Zaragoza, Treviso, Madrid sau Viena. Cele mai multe curse au fost, în cele din urmă, anulate.
Cu copii mici în braţe şi mulţi veniţi cu noaptea în cap din alte localităţi, oamenii au fost nevoiţi să se resemneze, căci “vremii nu i te poţi împotrivi”, după cum a spus unul dintre cei afectaţi.

Pasagerii cursei Cluj - Treviso au stat în holul instituţiei clujene ore în şir, fiind anunţaţi că avionul lor va pleca la ora 9:00 în loc de 7:20, apoi la 11:00 şi apoi la 12:00. “Nu am mai păţit până acum aşa ceva, deşi am mai mers cu avionul, lucrez în Italia de câţiva ani, la o tipografie”, a declarat Liviu Tăbăcilă, din Turda, unul dintre pasagerii blocaţi ieri în aeroport din cauza ceţii. Omul avea în braţe o fetiţă de trei luni, însă a zis că micuţa a fost “cuminte şi drăguţă, nu mi-a făcut probleme”. “Nu cred că putem da vina pe cineva. Vremii nu i te poţi împotrivi”, a fost de părere clujeanul.

“Am venit aici de la 6:30 ca să îi conduc pe fiica mea şi pe nepoţel la aeroport, la zborul de Treviso. Am condus din Zalău la Cluj pe o ceaţă de nu vedeai 5 metri în faţă şi de atunci tot stăm”, a spus Gheorghe Pop. Omul a avut pagubă şi din cauza orelor în care a fost nevoit să îşi lase maşina în parcarea aeroportului, pentru care avea de plătit 26 de lei. Fiica lui lucrează în Italia de câţiva ani, ca asistentă medicală, iar copilul, care a avut de îndurat ore de aşteptare în hol, are un an şi zece luni. “Nu mai ştiam ce să îi facem băiatului, nu mai avea răbdare, îi era somn, bietul copil. Toată ziua l-am sunat pe ginerele meu, care stă aproape de Treviso, că avionul pleacă la 9:00, apoi la 11:00, apoi la 12:00, a stat ca pe spini şi el. Totuşi, cui să i te plângi? Natura e dominantă, trebuie să ne resemnăm”, a mai spus zălăuanul. În cele din urmă, zborul spre Treviso a fost anulat.

“Pe tot parcursul zilei au fost fluctuaţii de vizibilitate, Clujul se află într-o zonă în care încă este frig, iar în jur temperatura a crescut”, a explicat Iuliu Pop, directorul operaţional al aeroportului clujean. A mai avut o întârziere de jumătate de zi zborul spre Zaragoza, iar cursele spre Bucureşti şi Viena şi retur, precum şi cea spre Viena şi Madrid au fost anulate. De asemenea, un zbor pe ruta Otopeni - Cluj - Frankfurt a fost deviat direct la destinaţie şi nu a mai trecut pe la Cluj.

Cod galben de ceaţă la Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Meteorologic Transilvania Nord a instituit ieri în judeţul Cluj cod galben de ceaţă pentru tot teritoriul judeţului Cluj. Situaţia era încadrată în categoria “Avertizare de fenomene meteorologice periculoase cu caracter imediat”, potrivit căreia “în zonele joase local se va semnala ceaţă, fapt ce va determina scăderea vizibilităţii sub 100 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, de asemenea fiind posibilă depunerea de chiciură”, după cum au anunţat reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.


Comenteaza