Ceaţă şi restricţii auto pe drumurile din ţară

Ceaţă şi restricţii auto pe drumurile din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca la aceasta ora nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita din cauza vreunui eveniment rutier.

În judetul Mures se circula în conditii normale pe DN 15 Ludus - Târgu Mures. Reamintim ca din cauza unui autocamion încarcat cu grâu care s-a rasturnat în apropierea localitatii Ludus, traficul a fost restrictionat.

Pe DN7 Pitesti - Râmnicu Vâlcea se executa lucrari de înlocuire a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatatie ale podurilor, de la kilometrii 157+016 metri si 157+762 metri, pe raza localitatii Milcoiu, precum si la kilometrii 165+767 metri si 169+760 metri, pe raza localitatii Aldesti, judetul Vâlcea. Pâna pe 14 noiembrie 2018, circulatia este restrictionata pe câte un fir, desfasurându-se alternativ, prin dirijare, cu ajutorul pilotilor sau a semafoarelor electrice.

Pe Autostrada A1, circulatia rutiera este închisa pe sectorul Şoimuş - Simeria, între kilometrii 354 si 369, pentru efectuarea lucrarilor de realizare a conexiunii între sectorul de Autostrada Deva - Oraştie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrazii Lugoj - Deva (în execuţie). Se estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate pâna la data de 15 noiembrie 2018. Traficul se desfasoara deviat pe DN7, pe segmentul Simeria - Deva.

Începând cu data de 1 noiembrie 2018, traficul a fost închis pe DN7C (Transfagarasan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judetul Arges) pâna la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascada, judetul Sibiu), conform regulamentului de functionare a drumului si din cauza instabilitaţii atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Totodata, circulaţia rutiera a fost închisa si pe DN67C (Transalpina), din cauza caderilor de zapada, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârsia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri si 59+800 de metri.

Privitor la conditiile meteo-rutiere, informam ca se circula în conditii de ceata pe foarte multe artere, în special pe cele care acced zona capitalei: în judetul Calarasi (DN3: Lehliu, Belciugatele, DN3B: Calarasi, Borcea si DN4: Oltenita, Frumusani), judetul Giurgiu (DN5: Daia, Uzunu, Calugareni si DN6: Mihailesti), judetul Ilfov (DN1: Otopeni, DN2: Afumati si DN 4: Popesti Leordeni), judetul Prahova (DN1: Barcanesti, Potigrafu, Pucheni si DN 1B: Loloiasca, Chitorani) si de asemenea pe toata lungimea Autostrazilor A2 Bucuresti-Constanta, A3 Bucuresti-Ploiesti si A4 Ovidiu-Agigea. Pe toate tronsoanele mentionate vizibilitatea este sub 100 metri. Ceata este si în alte judete ale tarii, precum Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj si Mures, însa vizibiltatea este peste 100 metri.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandam conducatorilor auto sa ruleze cu viteza redusa, sa foloseasca sistemele de iluminare-semnalizare si de climatizare-dezaburire, sa nu efectueze depasiri riscante, sa pastreze în mers o distanta suficient de mare pentru a putea opri în conditii de siguranta si sa adopte o conduita preventiva la volan.

Etichete
Comenteaza